Ascensiune Kilimanjaro & Mount Kenya, Safari, Plaja Zanzibar & Lamu,

Ascensiune Kilimanjaro

KILIMANJARO ASCENSIUNE

Doar ascensiune Kilimanjaro

8 zile

URCA KILIMANJARO CU CEA MAI BUNA ECHIPA! 
8 ANI - 22 EXPEDITII SI 100% RATA DE SUCCES LA VARF!
AM DUS PESTE 150 DE ROMANI PE CEL MAI INALT VARF AL AFRICII
Ziua 1:

Zbor Bucuresti-Nairobi (Kenya).
Transfer hotel , cazare.

Ziua 2 :
Transport auto Nairobi-Arusha (Tanzania).
Cazare la Arusha(la poalele muntelui Meru).

Ziua 3 :
Vom incepe prin a traversa padurea tropicala catre cabana Machame (3000m).Traseul are dureaza aproximativ 5h.

Ziua 4 :
Vom iesi din padure ajungand in golul alpin pe platoul Shira unde vom intalni o vegetatie speciala,remarcabile fiind Lobeliile si Senecile uriase cat si delicatele Impatiens Kilimanjari. Traseul pana la tabara Shira (3500m) dureaza aprox.5h.

Ziua 5 :
Traseul urca trecand la aproximativ 4000m pe langa o stanca numita « turnul de lava » dupa care coboara din nou la aproximativ 3500m in frumosa tabara Barranco. (traseul dureaza 5-6h)

Ziua 6 :
Vom urca « peretele micului dejun »,singura zona care necesita un pic de catarare, vom traversa valea Karanga si apoi vom urca la tabara Barafu (4800m), ultima oprire inainte de asaltul final. La aceasta altitudine vegetatia dispare, lasand locul stancilor si ghetii. Noi nu vom traversa ghetarii, neavand nevoie de coltari sau bocanci de plastic.

Ziua 7 :
Plecam foarte devreme (0 :00÷2:00 a.m.), urcandu-se mai usor pe pamantul inghetat si deasemenea pentru a ajunge pe varf inainte de a se ridica ceata din padurea tropicala. Urcusul pe varf, este un test de anduranta, in conditiile aerului rarefiat si presiuni atmosferice scazute. Vom face cca. 6h pana pe marginea craterului Kibo si inca aproximativ o ora pana in punctul cel mai inalt din Africa : Uhuru Peak (5895m). Vom vedea spectacolul superb al rasaritului soarelui de la o altitudine de peste 5000m. Dupa ce vom savura cucerirea varfului , vom incepe coborarea catre tabara Barafu care, desi va dura cca.3h, va parea lejera dupa efortul de la urcare. Aici vom face o pauza de masa si vom continua coborarea catre tabara Mweka, unde vom dormi.

Ziua 8 :
Coborare catre poarta Mweka si parasirea Parcului National Kilimanjaro dupa ce vom primi certificatele oficiale pentru performanta noastra.
Cazare la Arusha + masa festiva.
Intoarcerea acasa

OPTIONAL:  3 zile Safari

Ziua 9 -11:
Safari in Serengeti si Craterul Ngoro-Ngoro.
Ceea ce ati vazut pana acum numai la Discovery TV sau la Animal Planet, veti vedea acum cu ochii dvs.

Se asigura masina de safari si toate mesele.
La intoarcere, cazare la Arusha si masa de seara.

Safari Kenya & Tanzania

SAFARI & BEACH

Masai-Mara, Lake Nakuru, Lake Naivasha
Plaja Mombassa

Varianta  11 zile

Ziua 1-2 :
Zbor București (21:50)-(23:15)Istambul(00:50)-Nairobi(7:25).
Imbarcare in mașinile 4X4 pentru safari (inseamna „calatorie”in Swahili).
Ceea ce ați văzut pana acum la Discovery TV sau la Animal Planet, veți vedea acum cu ochii dvs.
Aceste rezervații sunt printre cele mai renumite din Africa.
Vom vedea in mediul lor natural elefanți, hipopotami, rinoceri, bivoli, zebre, antilope, girafe, struți, vulturi, lei, leoparzi, gheparzi, hiene, crocodili, maimuțe si multe alte animale.
Prima rezervatie este „Masai Mara”. Pana acolo avem de parcurs 150 km pe sosea asfaltata si 80 de km de drum neasfaltat. Transferul dureaza 4-5 ore. Pe traseu vom lua masa de prânz tip picnic .
Ne vom caza la „Mara Sopa Lodge”.

Ziua 3:
Vom petrece toata ziua explorând rezervația „Masai Mara”, cel mai frumos sanctuar kenyan al vieții sălbatice (peste 450 de specii de animale au fost înregistrate aici). Masai Mara este o o continuare de fapt a rezervației Serengeti din Tanzania. Numita astfel după războinicii Massai (locuitorii tradiționali) si după descrierea acestora a zonei văzuta de la înălțime - "Mara", care in limba Maa (limba Masai) înseamnă „pestriț", aceasta este faimoasa pentru populația sa excepționala de feline si pentru "Marea Migrație" anuala a zebrelor, gazelelor Thomson si antilopelor Gnu din Serenegeti.
Milioanele de Antilopele Gnu reprezintă specia cea mai numeroasa din ecosistemul Mara-Serenegeti. În jurul lunii iulie a fiecărui an, aceste animale dizgrațioase migrează într-o turma uriașa la nord de câmpiile Serengeti în căutare de pășune proaspăta, si revin la sud în jurul lunii octombrie.
Marea Migrație este unul dintre cele mai impresionante fenomene din întreaga lume animala, care implica un număr enorm de ierbivore, care atrag după ele si numeroși paradatori, in special lei si hiene.
Peste 450 de specii de pasări au fost identificate în parc, printre care vulturi,berze marabu,pasări secretar si struți.
Seara ne vom intoarce pentru inca o noapte la „Mara Sopa Lodge”.

Ziua 4 :
Dupa inca o vizita matinala a rezervatiei si o oprire optionala la un sat de Maasai (neinclusa in tariful excursiei),vom pleca catre urmatoarea rezervatie : Parcul National „Lake Nakuru”. Astazi avem de parcurs din nou cei 80 km de drum neasfaltat si cca 200 de km de sosea asfaltata. Pe traseul care dureaza 5-6 ore ne vom opri pentru masa de pranz la Lake Naivasha, un frumos lac cu apa limpede pe care se poate face o plimbare cu barca daca doriti (aceasta insa nu este inclusa in tariful excursiei), printre hipopotami si numeroase pasari viu colorate.
După amiaza vom ajunge la Lake Nakuru. Dupa ce ne vom caza la „Lake Nakuru Lodge”, putem face o scurta vizita de seara a rezervatiei.

Ziua 5 :
Dimineata vom vizita din nou rezervatia. Apele tulburi albicioase ale lacului Nakuru se colorează in portocaliu când aterizează uriașele stoluri de flamingo. „Lake Nakuru” este de asemenea un sanctuar al rinocerilor negri si albi. Aici vom mai întâlni lei, leoparzi, bivoli, hipopotami, girafe si gazele. In zonele împădurite se pot zări pitoni uriași suspendați de ramurile copacilor.
Dupa amiaza retur la Nairobi si cazare la Metro 3* hotel sau Kenya Confort 3* hotel.

Ziua 6
Zbor la Mombasa, pentru cateva zile de binemeritata relaxare.
Cazare la Neptune Beach Resort 4* in camera standard, regim all inclusive.

Ziua 7-10
Program liber la plaja si la activitati optionale precum scuba diving si snorkeling.

Ziua 11
Transfer aeroport.
Zbor Mombasa-Bucuresti
Bun venit acasa!

Ascensiune Kilimanjaro, Safari Kenya, Tanzania plus plaja Lamu & Zanzibar

THE BEST OF ALL

Ascensiune Kilimanjaro + Safari + Plaja Zanzibar

Varianta 16 zile

Ziua 1- 8: Ascensiune Kilimanjaro

Ziua 9-11:
Safari in Parcul National Serengeti si Craterul Ngoro-Ngoro.
Printre cele mai renumite rezervatii din Africa.
Vom vedea in mediul lor natural elefanti, hipopotami, rinoceri, bivoli, zebre, antilope, girafe, struti, vulturi, lei, leoparzi, gheparzi, hiene, crocodili, maimute si multe alte animale.
Se asigura ghid, masina de safari si toate mesele.
La intoarcere, cazare la Arusha.

Ziua 12 :
Zbor Arusha - Zanzibar

Zanzibar - insula mirodeniilor, giuvaierul coroanei Africii de est, va asteapta sa va relaxati la umbra palmierilor de pe plajele sale cu nisip fin de culoare alba. Apele calde ale Oceanului Indian va asteapta sa inotati alaturi de delfini si sa va scufundati pentru a admira recifurile de corali. Cei pasionati de istorie vor descoperi aici lucruri extrem de interesante.
Optional vizitarea Stone Town, “Orasului de Piatra” ,monument Unesco.
Tot in Zanzibar s-a nascut Freddie Mercury

Ziua 13 -15
Diverse activitati optionale: scuba diving, ture cu barca la coloniile de delfini sau la insulitele din jur,etc.

Ziua 16
Transfer aeroport
Zbor Zanzibar-Nairobi-Bucuresti. - intoarcerea acasa