Cuba Mexic Circuit

Circuit Cuba - Mexic 20 zile
Cuba: Havana, Trinidad, , Playa Larga, Cienfuegos, Vinales,
Mexic: Tulum, Chichen Itza, Merida, Palenque, Oaxaca, Mexico City...
20 zile - 3500 euro

Incluse: Biletele de avion pentru cursele interne si internationale,
Toate taxele de aeroport, Transferuri + transport auto + naval
Insotitor de grup roman pe toata durata calatoriei
Cazare in camera dubla in Case Particulare (In Cuba), Cazare in camera dubla hotel 3* (In Mexic), Masa (mic dejun)

Cuba: Havana, Trinidad, , Playa Larga, Cienfuegos, Vinales

Ziua 1: Bucuresti - Havana
Zbor Bucuresti / Havana. Cazare Havana.

Ziua 2: Havana - Vinales
Dupa micul dejun plecam catre Vinales. Prima oprire va fi la o belevedere de unde se poate admira o priveliste ce-ti taie rasuflarea : superba vale Vinales – patrimonu al umanitatii.
Dupa amiaza optional se pot inchiria biciclete sau cai pentru a vizita zona.
Vom vizita si o ferma cultivatoare de tutun, de unde se pot cumpara trabucuri de calitate.  Cazare la Vinales.

Ziua 3: Vinales – Laguna del Tesoro – Playa Larga
Dupa micul dejun vom vizita Cueva del Indio, o pestera spectaculoasa traversata de un rau subteran.
Dupa aceasta vom pleca catre Playa Larga , un sat pitoresc pe malul Golfului Porcilor, poarta de intrare in Rezervatia „Penisula de Zapata”. Pe traseu vom vizita o laguna, care imbina peisajele care-ti taie rasuflarea, cu posibilitatea de a vedea ferocii crocodili in mediul lor natural.
Aici este unul din putinele locuri din lume unde se poate servi la cina, exotica carne de crocodil.
Cazare la Playa Larga.

Ziua 4: Playa Larga – Cueva de los Pesces - Cienfuegos - Trinidad
Dimineata vom merge intr-un loc de o frumusete rara, unde putem face snorkeling atat in apele limpezi ale unei pesteri prabusite, cat si in apele turcoaz ale Marii Caraibelor.
Apoi vom continua calatoria catre est, trecand intai pe la Plaja Giron, unde a avut loc celebra debarcare esuata din Golful Porcilor.
Dupa amiaza vom vizita Cienfuegos, patrimoniu mondial, un oraş fermecător cu atmosfera de provincie iar seara vom ajunge la Trinidad, unde ne vom caza.

Ziua 5: Trinidad – Patrimoniu UNESCO
Tur al celui mai frumos si pitoresc oraşel din Cuba. Trinidad, clasificat Patrimoniu Mondial de către UNESCO, are o istorie palpitanta, pirati, corsari si alti aventurieri din toata lumea legandu-si existenta de aceste locuri. Dupa amiaza vizitarea vaii de Los Ingenios (optional calare pentru amatori). Cazare la Trinidad

Ziua 6: Parcul Natural Topes Collantes – Havana
Dimineata plecam la munte, in Parcul National Topes de Collantes. Plimbare prin păduri de pin şi plantaţii de cafea. Vizita la pestera Batata care este traversata de un râu, pentru cei curajosi baie in pestera. Spre seara vom ajunge inapoi la Havana unde ne vom bucura de viata trepidanta de noapte.

Ziua 7: Havana – Tulum (Mexic)
Vizita zonei istorice a capitalei Cubei.
Optional:  tur de oras cu busul turistic.

Ziua 8: Tulum (Mexic)
Transfer la aeroport si zbor la Cancun (Mexic). Transfer la Tulum, localitate de pe Riviera Maya, nepoluata inca de turismul de masa.


Ziua 9: Tulum (Mexic)
Zi libera pentru plaja sau vizite la frumoasele „Cenotes”, pesterile inundate din Yucatan.

Ziua 10: Tulum- Chichen Itza - Merida
Dupa micul dejun plecam spre ChichénItzá, cel mai important și minunat sit Maya din Mexic. Declarat Patrimoniului Mondial de catre UNESCO si unul dintre noile 7 minuni ale lumii, aici se regasesc avansate cunostinte arheoastronomice. Vom vizita piramida cunoscuta sub numele de “templul din Kukulcan”, cea mai mare curte de joc cu mingea din Mezoamerica, templul craniilor, templul Jaguar si observatorul. Optional putem vizita si pesterile Balamkanche. Continuam spre Merida, "orașul alb".

Ziua 11: Mérida - Campeche
Dimineata vom vizita: Montejo Avenue, monumentul Patriei, Piata Mare, Catedrala și Palatul Guvernului. Optional putem vizita situl UNESCO Uxmal sau parcul natural Petenes-ria Celestun. Apoi vom pleca catre orasul fortificat Campeche, obiectiv inclus în patrimoniul cultural mondial UNESCO, cu frumoasa sa arhitectura coloniala. Campeche, situat in Golful Mexic, a fost principalul port maritim din Peninsula Yucatan din secolul 16 pana in secolul 18, si, ulterior, un tinta majora al unor pirati ca Lorenzillo, Diego "mulatrul" si William Parker. Pentru a proteja portul de atacuri, Coroana Spaniei a ordonat fortificarea orasului. Se pot vedea inca ramasitele cetatii originale, care a inconjurat intregul oras, inclusiv metereze si porti, ramasite ce dau orasului un incontestabil aer romantic, aventuros. Portile si meterezele, acum muzee, dau sitului o lumina dramatica de spectacol facandu-te sa simti atmosfera epocii piratilor.

Ziua 12: Campeche - Palenque
Mic dejun si plecam catre Palenque, situl arheologic inconjurat de jungla, unul dintre cele mai importante situri ale "lumii Maya". La poalele muntilor Tumbala, vechiul sit Maya din Palenque se afla pe o terasă cu vedere spre campiile mlastinoase care se intind spre nord pana la coasta Golfului. Palenque a atins apogeul intre 500 si 700 d.Hr., cand influenta sa s-a extins de-a lungul bazinului raului Usumacinta. Eleganta si maiestria cladirilor precum si specificul sau mitologic atesta geniul creator al acestei civilizatii. Acesta a fost lunca raului Usumacinta care, cel mai probabil a furnizat locuitorilor din Palenque resursele necesare construirii orasul lor extraordinar. Binecuvantat cu cea mai mare medie de precipitatii din Mexic, aceasta fertila campie aluvionara a putut fi cultivata cu succes in terase, si a putut produce o recolta care nu numai ca a putut sustine o forta de munca mare, dar, de asemenea, a putut oferi o abundenta care a putut fi comercializata de-a lungul raului Usumacinta, contribuind la cresterea economica a zonei.

Ziua 13: Palenque - Agua Azul - San Cristóbal de las Casas
Dupa micul dejun mergem la cascada Agua Azul pentru a admira apele turcoaz ale acesteia. Dupa aceea, ne vom continua drumul pana la San Cristóbal de Las Casas unde vom inopta.
San Cristobal de las Casas este un oras specific populatiei Chiapaneca amplasat in inima unei jungle. Singura modalitate de a ajunge la San Cristobal este un drum de două ore de la Tuxtla Gutierrez. Pe parcurs, caldura tropicala si vegetatia bogata fac loc treptat aerului racoros de munte si padurii de pin care inconjoara San Cristobal, unde zilele sunt insorite si calde, iar noptile sunt racoroase. Chihlimbarul, piatra translucid provenita din rasina coniferelor fosilizate este din belsug in regiune, și magazinele atragatoare din oras expun minunate bijuterii faurite din chihlimbar sau din argint.

Ziua 14: San Cristóbal De Las Casas - Comunitati indiene
Vom explora pe jos centrul orasului colonial San Cristobal de las Casas. Vom vizita catedrala cu interiorul sau generos si amvon sau incrustat cu aur si biserica dominicana Templo de Santo ce dateaza din secolul al 16-lea. Vom avea timp pentru a vizita si piata de produse artizanale din fata bisericii, unde indienii tzotzil de pe dealurile din jur vin sa faca comert. Vom merge apoi 10 km spre zonele muntoase Chiapas pana in satele indienilor Tzotzil din San Juan Chamula si Zinacantan. Tzotzils sunt urmasii mayasilor ce pastreaza cu sfintenie costumele, credinte si obiceiuri acestora. Interiorul bisericilor, locuintelor precum si imbracamintea cetatenilor au de asemenea un farmec aparte. Vom vizita frumoasa biserica alba din San Juan Chamula. Vom vizita apoi satul Zinacantan din apropiere, cu biserica sa micuta si piata de produse artizanale.

Ziua 15: San Cristóbal - Canionul Sumidero - Oaxaca
Ne vom bucura de peisajele spectaculoase oferite de muntii sudici. Plimbare cu barca prin Canionul Sumidero, cu o adancime maxima de 1.000 de metri (3300 picioare). Dupa pranz dejun plecam la Tuxtla Gutierrez, capitala statului Chiapas. Vom continua calatoria pana la Oaxaca, un oras frumos bogat in traditii.

Ziua 16: Oaxaca - Monte Alban - Mitla - Tule
Mic dejun . In timpul vizitei de dimineata la Monte Alban, un mare sit arheologic construit, pe un varf de munte turtit , unde vom gasi urme ale vechilor olmeci, mixteci si zapoteci. Piata principala, observatorul, mormantul # 7, pietrele dansatorilor sunt doar cateva dintre punctele culminante ale sitului. De aici ne vom indrepta catre Mitla, una dintre cele mai enigmatice locuri sacre. Satul are cladiri decorate cu mozaicuri simbolice. Pe drum ne vom intalni copacul Tule, probabil, unul dintre cei mai batrani copaci din lume. Intoarcere la Oaxaca si vizitarea acestui frumos oras, inclusiv Catedrala, magnifica biserica Santo Domingo si Muzeul Regional.

Ziua 17: Oaxaca- Puebla - Mexico City
Plecare spre Puebla, "City of Angels", vizitam Santa Maria Tonantzintla, templu superb decorat de maini ingenioase. Odata ajunsi la Puebla vizitam Capela Rosario, Catedrala, Piata Mare si centrul istoric. Orasul este dominat de vulcanii Popocatepetl (5462 m) şi Iztaccihuatl (5286 m). Luam pranzul si plecam catre Ciudad de Mexico.

Ziua 18-20: Mexico City - Bucuresti
Una dintre cele mai mari metropole din lume, Mexico City este, de asemenea, cel mai vechi centru urban din emisfera vestica, odinioara numit Tenochtitlan. Conquistadorul spaniol Hernan Cortes si oamenii lui au fost coplesiti la vederea impunatoarelor temple ale aztecilor. Inconjurate de unele dintre cele mai frumoase clădiri din perioada colonială, se afla ramasitele unuia dintre principalele monumente aztece , Templo Mayor. Formele sale misterioase dainuiesc din timpul civilizației pre-hispanice, care a inflorit aici cu mult timp în urma.  Vizita capitalei, prima oprire este Zocalo (piata principala), unul dintre cele mai mari piete publice din lume. Vom vizita Catedrala Metropolitana - cea mai mare biserica din America Latina, si Palacio Nacional - care gazduiește picturi murale ale lui Diego Rivera care descriu istoria Mexicului. Continuam apoi de-a lungul faimosului bulevard Paseo de la Reforma, construit in timpul domniei de scurta durata a imparatului Maximilian, pentru a lega piata principala si castelul sau din Chapultepec. Ultima noastra oprire este la Muzeul de Antropologie, unde vom explora comorile culturii aztece.
Seara zbor catre casa.

Pretul include:
Biletele de avion pentru cursele interne si internationale
Taxele de aeroport
Transferuri + transport auto + naval
Insotitor de grup roman pe toata durata calatoriei
Cazare in camera dubla in Case Particulare (In Cuba)
Cazare in camera dubla hotel 3* (In Mexic)
Masa (mic dejun)

 

(*NOTA: programele aflate la categoria Buget, Best Price sau cele aflate in Promotie nu mai beneficiaza de nicio alta reducere sau promotie suplimentara sau cumulata)

Pretul nu include:
Taxa de viza, intrare si iesire din tara
Taxele de intrare la obiectivele turistice
Suplimentul pentru camera single 350 euro
Activitatile optionale
Alte activitati decat cele incluse in program
Alte mese decat cele incluse in program