- AICI CALENDARUL EXPEDITIILOR PE 2023 -

LAOS, VIETNAM, CAMBOGIA – CIRCUIT IN INDOCHINA

CIRCUIT IN INDOCHINA: LAOS VIETNAM CAMBOGIA
Vientiane, Hanoi, Wat Mai, Pesterile Sfinte, Croaziera pe Mekong, Angkor Wat
18 zile - 3400 Euro

Include: zborurile, taxele aero, cazari, transport bagaje, ghid

 

Citcuit Laos Vietnam Cambogia

Circuit de 18 zile Laos, Vietnam, Cambogia 

Dintre obiectivele principale:
Laos: 
Vientiane - capitala Laosului  "tara celor  un milion de elefanţi templul sacru  Sisaket Watunde cu cele 6840 imagini ale lui   Buddha Luang Prabang, vechea capitală a Regatului Lao, Peşterile sfinte din Pak Ou Wat Aham, fosta reşedinţa a  Sangkharat-ului, Wat Mai - cel mai mare templu din Luang Prabang,  templul Phousi vom  urca cele 382 de trepte

Vietnam:
Hanoi - capitala Vietnamului
Mausoleul Ho Chi Minh, pagoda dintr-un stalp, Templul literaturii, Muzeul de Arte Frumoase, Hai Phong, croaziera pe Halong Bay, Hoi An cu pagoda Ong si casa  Tan Ky, Satele din Muntii de Marmura, Hue Royal City, Pagoda Thien Mu, Orasul Purpuriu, Ho Chi Min-Saigon, excursie pe fluviul Mekong, turul orasului Ho Chi Min

Cambogia:
Angkor Wat, Angkor Thom, Templul Bayon cu cele 216 de feţe zâmbitoare Avalokitesvara, templul Babhunon, templul Ta Phrom, Phnom Penh, palatul Regal Pagoda de Argint, Pagoda Wat Phnom, etc...

RUTA DETALIATA:

Ziua 1-2: Zbor Bucuresti-Bangkok
Sosire în aeroportul Suvarnabhumi din Bangkok.
Bine ați venit in "Tara Zambetului”.
Transfer la hotel.
Program liber.

Ziua 3: Zbor Bangkok-Vientiane/Laos
Laosul "Tara celor un milion de elefanţi" este unul din ultimele locuri unde inca se poate vedea vechea Indochina. Izolarea acestei tari fata de influenţa externă oferă călătorilor mostre inegalabile de viaţă tradiţionala sud-est asiatica. Din valea joasa si fertila a raului Mekong pana in zonele muntoase Annamite, Laosul abunda in atractii turistice.
Asezat pe o volta a râului Mekong intre campii fertile Vientiane este un oras interesant şi plin de viaţă.
Transfer la hotel pentru check-in şi un strop de relaxare inainte de a vă bucura de un tur de oras.
După-amiaza plimbare de-a lungul malului râului Mekong, apoi o scurtă vizită la Parcul Etnic Cultural Naţional situat la 20 km de la Vientiane, în apropiere de Podul prieteniei Thai-Lao. In acest parc veti viziona exponate culturale, statui de eroi, expozitii culturale, modele de case traditionale Lao, o grădină zoologică, cu locuri de relaxare de- a lungul malurilor râului Mekong. Apoi continuaţi călătoria dvs. către Buddha Park unde veti admira o combinaţie de statui ale divinităţilor Hindu si Buddha. Pe drum vom avea frumoase privelisti cu sate traditionale, grădini de legume, culturi de orez, plantatii de tutun. Înainte de a ne intoarce la Vientiane dacă timpul va permite, veti vizita Ban Nong Bouathong - un oraş faimos alipit de Vientiane.
La cina va veti bucura la un restaurant local de mancarea si dansurile traditionale Lao.
Cazare la Vientiane.

Ziua 4: Vientiane-Luang Prabang
​Dupa micul dejun ne vom bucura de un tur în Vientiane. Vom vizita templul sacru Sisaket Watunde unde in mici nişe se afla 6840 imagini ale lui Buddha şi inscripţii budiste din secolul al 18-lea, apoi Patouxai, memorial de război inspirat de Arcul de Triumf din Paris. Pornind de la Wat Ho Phakeo templul regal construit în 1565 de catre regele Setthathirat, proiectat iniţial pentru a găzdui celebra statuie Buddha de Smarald, ajungem la That Luang - cel mai important monument naţional din Vientiane, simbol atât al budismului cat si al suveranitatii Laosului.
Apoi zbor scurt catre Luang Prabang.
Luang Prabang - vechea capitală a Regatului Lao se afla pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO din 1995. Astăzi Luang Prabang este un oraş mic, liniştit, cu o combinaţie remarcabila intre cultura Lao şi arhitectura franceză coloniala. Deşi a cunoscut ravagiile timpului şi a numeroaselor invazii, oraşul este încă un adevărat tezaur de temple frumoase si monumente istorice ale regatelor care au existat aici de-a lungul secolelor.
Cazare la Luang Prabang. (B)

Ziua 5: Luang Prabang - Pesterile Pak Ou
În această dimineaţă ne vom trezi devreme şi vom participa la ritualul zilnic al dimineţei zilei de şofran, in care călugării primesc pomana sub forma de hrana in boluri de la localnici.
Dupa micul dejun la hotel vom pleca in excursie cu barca de-a lungul râului Mekong pentru a vizita peşterile sfinte din Pak Ou: Tham Ting si Tham Phoum. Vom vedea vechi altare si imagini ale lui Budha care in vremurile de demult erau foarte venerate. Chiar si astazi localnicii fac pelerinaje de 25 kilometri pe raul Mekong pentru a ingriji imaginile lui Buddha, a se ruga si a se bucura. Cazare la Luang Prabang. (B)

Ziua 6: Luang Prabang
Dupa micul dejun, vom aloca o zi intreaga vizitarii obiectivelor din Luang Prabang: Muzeul Naţional aflat in fostul Palat Regal unde se afla o frumoasă colectie de obiecte reflectând bogăţia culturii Lao. Vizitam apoi oraselul Lu si Phanom Ban, unde admiram bine cunoscutele tesaturi manuale.
Dupa-amiaza vom vizita cateva temple impresionante: Wat Xieng Thong, cu arhitectura clasică a templelor din Luang Prabang, Stupa Wat Visoun (in interiorul acesteia aflandu-se Stupa Makmo care are forma unei jumatati de pepene verde). Continuam la Wat Aham, fosta reşedinţa a Sangkharat-ului Patriarhul Suprem al religiei budiste din Laos. Urmeaza vizita la Wat Mai - cel mai mare templu din Luang Prabang, care a avut rolul de templu pentru familia regala până la 1875.
La templul Phousi vom urca cele 382 de trepte pana in partea de sus de unde vom putea admira apusul de soare, râurile Luang Prabang şi Mekong.
Apoi seara devreme vom explora Street Night Bazaar, unde vom găsi minunate colectii de textile si obiecte de artizanat.
Cazare la Luang Prabang. (B)

Ziua 7: Luang Prabang – HANOI Vietnam
În această dimineaţă ne vom bucura de cumpărături in piaţa centrală si în zona de shopping -un ultim prilej de a observa viata si ritmurile vietii in Laos, pentru ca in aceasta dupa masa vom pleca spre Vietnam.
„Check aut” la prânz, apoi transfer la aeroportul Luang Prabang pentru zborul internaţional la Hanoi - Vietnam.
Inceputurile legendare ale Hanoiului se situeaza de la anul 1000 pana prin secolul 15. Vom admira urmele civilizatiei Red River Delta, cu străzile sale vechi şi Cartierul colonial, lacurile linistite, bulevardele umbrite, parcuri verzi şi fete zambitoare de asiatici...
Apoi vom face un tur de 45 de minute prin Hanoi cu autocarul catre hotelul nostru, timp in care vom admira cele mai interesante aspecte ale oraşului antic de 1.000 de ani. Timp de odihnă în hotel.
Seara vom viziona teatrul de păpuşi de apă, o formă de artă unică, specifica vietnamezilor care provine din metodele de cultivare a orezului
Cazare la Hanoi. (B)

Ziua 8: HANOI- Hai Phong Ha Long Bay
Dupa micul dejun avem un tur de jumatate de zi prin Hanoi unde putem observa conceptele de bază ale Politicii Vietnameze. Vom vizita zona Palatului Prezidential, aici aflandu-se si Mausoleul Ho Chi Minh, Ba Dinh - Piaţa Marii Adunări Naţionale, Pagoda dintr-un stalp. Continuam cu vizita la Templul Literaturii, un templu clasic confucianist, aici aflandu-se de altfel si o statuie uriaşă a lui Confucius. Vizitam apoi Muzeul de Arte Frumoase unde admiram capodoperele clasice dar si cele contemporane ale Vietnamului.
Apoi ne indreptam catre Hai Phong, un oraş port situat pe coasta Mării de Est. Vizitam Marea Catedrala, apoi Du Hang Pagoda clasificata ca sit istoric cu multe relicve: statui Buddha, urne din bronz, clopote, gong-ul ... Casa comunala Hang Kenh renumita pentru sculpturi valoroase de lemn. Apoi vizitam o destinaţie atractivă pentru turişti - Piaţa Sat (Piata de Fier) – cea mai mare din oras.
După vizita Hai Phong, continuam călătoria către Halong Bay. Ne instalam la hotel apoi seara libera.
Vă recomandăm o plimbare pe tarmului golfului Halong unde putem admira un apus de soare de neuitat ..
Cazare in Halong bay.

Ziua 9: Halong Bay-HANOI
În această dimineaţă vom face o croazieră de 5 ore pe Halong Bay, cu un vas traditional al acestei zone o Jonca mare de lemn. O capodoperă a naturii se iveste sub soarele dimineaţii în fata dumneavoastra - Halong Bay este constituit din 3000 insule mici si mari de toate formele.
În 1994 Halong Bay a fost introdus in Patrimoniului Mondial Natural UNESCO.
Romancierul francez Yvonne Schultz nu a ezitat să laude frumuseţea miraculoasă a acestui golf.
Halong Bay este un golf ascuns cu mii de insule de calcar care se ivesc din apa de un albastru dens de jad într-o zonă de peste 1500 de kilometri pătraţi. Putem admira prin apa transparenta recifele de corali sau pesterile si grotele care apar din loc in loc unde putem vedea impresionante formatiuni de stalactite si stalagmite. Unele din pesteri au denumiri cum sunt Thien Cung (Palatul Raiului) Dau Go (Capul de lemn) fiecare cu legendele lor. Ne vom opri la Titop Islet o plaja calma si curata unde ne putem balaci dar vom si servi o masa din peste sau fructe de mare foarte proaspete.
Vom naviga înapoi la Marina, apoi transfer la hotel si înapoi la Hanoi.
Cazare în Hanoi. (B)

Ziua 10: HANOI - Da Nang
Dupa micul dejun ne deplasam la aeroportul Noi Bai pentru un zbor intern la Da Nang unde culturile traditionale se amesteca cu celebre frumuseti naturale.
De la Da Nang vom continua spre anticul oras Hoi An, care se află pe malurile râului Thu Bon, la 30 km sud de Danang. Hoi An a fost unul dintre centrele comerciale majore din sud-estul Asiei în secolul al 16-lea, chiar si astazi vom gasi unele stradute ocupate de comercianti care pastreaza aerul antic. Vom vedea case traditionale cu sculpturi, decorate cu panouri lăcuite şi panouri inscripţionate cu caractere chinezeşti. Pilonii au fost de asemenea sculptati cu desene ornamentale.
Vom face check-in la hotel si apoi vom descoperi pe jos vechiul oras Hoi An Vizitam Podul japonez acoperit unde vom descoperi o armonie de stiluri arhitecturale combinate chinezesti, vietnameze si japoneze. Pagoda Ong este una dintre acele pagodele tipice în cartierul vechi Hoi An , construita în 1653 şi dedicata lui Quan Thanh De Qua. Vechea casa Tan Ky, construita cu aproape două secole în urmă de catre un negustor vietnamez este foarte bine conservata asa incat arata aproape ca odinioara. Iar ca o ultima destinaţie vizitam atelierele unde inca se produce manual mătase.
Cazare în Hoi An (B)

Ziua 11: Hoi An orasul antic - Hue Royal City
Dimineaţă vom pleca spre Hue Royal City un oras cu un bogat complex de monumente aflat in zona centrala a Vietnamului. Orasul a servit drept Capitala Politica a Vietnamului intre 1802 – 1945 si a reprezentat capitala unui Vietnam unificat. Construit aproximativ la începutul secolului al 19-lea, combina filosofia orientală cu tradiţiile vietnameze . Intim amestecat cu mediul natural, frumuseţea şi bogăţia arhitecturii sunt imaginea originală a monarhiei vietnameze din perioada sa cea mai prosperă.
Pe drum facem o scurta oprire la Da Nang unde ne vom bucura de o scurtă vizită la Muzeul de Sculptura Cham. Acesta este singurul muzeu dedicat conservarii stilului sculpural Champa, unic in sud-estul Asiei. Există aproximativ 300 de elemente de sculptura expuse aici. Cele mai multe sunt opere originale sculptate în gresie sau teracota. Statuile includ zeii Shiva, Vishnu, Brahma, precum şi dansatorii lui Buddha, elefantii muzicieni, lei, vaca sacra Nandi şi pasărea sfanta Garuda. Apoi vizitam satele din Muntii de Marmura, unde vizitatorii pot vedea cum artizanii priceputi daltuiesc opere de arta din marmura si granit. Vizitatorii pot alege produse de inalt bun gust si calitate pentru suveniruri. Mai departe pe drum vom opri pentru cateva fotografii facute din minunate locuri de belvedere.
Sosire în Hue, check-in la hotel, dupa care urmeaza un tur istoric la mormantul regelui Minh Mang situat pe malul stâng al râului Perfume. Mormântul a fost construit dupa un plan elaborat de către regele însuşi şi se afla in mijlocul unei paduri de pin. Palatul, pavilioane şi intrările sunt armonios construite în jurul a două lacuri mari ceea ce le confera un aer luxos şi paşnic. Vom face un transfer la Marina Royal apoi, cu barca în amonte vom vizita Pagoda Thien Mu (Pagoda Doamnei din Paradis).
Ne vom bucura de un neuitat apus de soare, de-a lungul râului Perfume.
Cazare in Hue. (B)

Ziua 12: Hue Royal City - Ho Chi Minh City
În această dimineaţă ne vom bucura de un tur istoric interesant, la mormântul regelui Tu Duc. Cu o arhitectua impresionanta ne reaminteste de o monarhie splendida lasata mostenire generaţiilor viitoare. Apoi ne vom plimba în jurul de puternicului Oraş Imperial, vom face fotografii la Royal National High-School cea mai faimoasa scoala naţionala în Vietnam. Vizitam oraşul Imperial Interzis, Orasul Purpuriu partea cea mai bine pastrata a unui vast complex regal. Vizitam Turnul Drapelului - o structura imensa alcatuita din trei piramide cu varful plat, apoi cele nouă turnuri sfinte adăpostite în două clădiri aflate langa zonele de belvedere Nhan şi Quang Duc în Cetatea Hue. Apoi Palatul Armoniei Supreme clădirea unde se intalnea curtea regelui. Acesta se afla fata in fata cu Poarta Amiezii - Ngo Mon Gate şi se află chiar pe axa centrală a Cetăţii. Templul Mieu situat in partea de sud-vest a Cetăţii este dedicat celor zece împăraţi din dinastia Nguyen. Vizitam apoi Teatrul Regal - DUYETTHI DUONG cea mai veche scena tradiţionala din Vietnam.
Transfer la aeroportul din Phu Bai pentru un zbor intern la Ho Chi Minh City. Fostul Saigon sau Ho Chi Minh City cel mai mare oras din Vietnam, un oraş tânăr un centru de cultură, educaţie, comerţ şi turism din Vietnam. Aici se amestecă Occidentul cu Orientul, şi este cunoscut si ca "Perla din Orientului Indepartat."
Dupa check-in la hotel, urmeaza amiaza si seara libera in Ho Chi Minh City.
Cazare în Ho Chi Minh City. (B)

Ziua 13: Ho Chi Minh City
Dupa micul dejun urmeaza excursie pe fluviul Mekong ne indreptam spre orasul My Tho - "Poarta Deltei Fluviului Mekong". Inainte insa, o mică oprire la Templul Cao Dai in orasul Ben Luc unde se practica o religie specifica locuitorilor din Delta Mekong, religie care a combinat budismul, creştinismul, confucianismul, taoismul si spiritualitatea nativa vietnameza. Delta Mekongului - sursa principala de orez a Vietnamului are insa si zone vaste unde se cultiva fructul de Durian, mango, rambutan şi a alte delicioase fructe tropicale.
Sosire la My Tho unde ne va astepta o alta barca cu motor cu care vom incepe croaziera noastra in delta Mekongului. Vom naviga de-a lungul Penisulei Tan Long, ne vom bucura si relaxa admirand peisaje de un verde luxuriant, vom bea lapte de cocos proaspat, apoi vom debarca şi vizita un oraşel unde se produc obiecte de artizanat din nucă de cocos. Ne vom plimba pe drumuri de ţară, vom vedea livezi locale luxuriante, vom gusta din fructele delicioase proaspete, vom bea ceai fierbinte cu miere, in timp ce vor rasuna melodiile tradiţionale şi muzica populară . In acest loc se poate observa viaţa din Delta Mekongului, principala sursă de orez şi produse agricole din Vietnam. Putem vizita o fermă de albine şi apoi un atelier de bomboane de nucă de cocos. Revenim apoi cu barca in oraşul My Tho.
Pranzul va fi servit intr-un restaurant local, cu specialităţi din Delta.
Apoi ne intoarcem la Ho Chi Minh City, vom face o vizită în China Town unde vizitam Piata de marfuri care este într-adevăr tipic chinezeasca, ceea ce este un bun indicator cu privire la importanţa prezentei traditionale chinezesti în economia Vietnamului. Dacă timpul ne permite, vom vizita Pagoda Giac Lam, una dintre cele mai vechi pagode din Ho Chi Minh City.
Seara vă recomandăm o croazieră pe râul Saigon pentru o cină bună într-un restaurant plutitor, şi observarea vietii de noapte.
Cazare în Ho Chi Minh City.

Ziua 14: Ho Chi Minh City - Siem Reap - Cambodgia
Dupa micul dejun vom face un tur de oras rapid în Ho Chi Minh City, inclusiv vizita la Catedrala Notre Dame construita in stil neo-romanic - una dintre cele mai tipice şi frumoase biserici ridicate de francezi în Ho Chi Minh City. Oficiul Postal de asemenea in stil francez, este una dintre imaginile simbol ale orasului.
Urmeaza transfer la aeroportul Tan Son Nhat pentru un zbor spre Siem Reap Cambodgia. Siem Reap - leaganul civilizatiei cambodgiene, Angkor Wat - celebru asezamana arheologic considerat ca fiind unul din cele 7 minuni arheologice ale lumii. Acoperind aproximativ 600 km patrati conţine peste 100 de monumente fabuloase antice si peste zeci de mari temple, construite în timpul Dinastiei Khmer intre secolele 9 – 13, perioada in care a si fost capitală a Imperiului Khmer.
Urmeaza Check-in la hotel.
După-amiaza, vom vizita minunatul Angkor Wat. Acesta este elementul central al templelor din Angkor iar ca vizitator, îţi taie răsuflarea. El reprezinta un templu şi totodata mausoleu pentru regele Suryavarman II care a domnit la mijlocul secolului al 12, atunci cand imperiul Khmer se afla la apogeul sau. Probabil cel mai bine pastrat dintre toate monumentele, cu un turn central inconjurat de patru turnuri mai mici, o masiva piramidă cu trei nivele încununată de cinci flori de lotus, care se inalta la 65 de metri de la nivelul solului. Monumentul central este reprezentat de Miticul Munte Meru, muntele sfânt din centrul universului, considerat a fi casa Zeului hindus Vishnu.
Seara este rezervata unui reprezentatii Culturale.
Pentru cine viziteaza Cambodgia, este obligatorie participarea la reprezentatia unui dans tradiţional Khmer, de obicei "APSARA " unul din cele mai populare dansuri clasice. Dansul traditional Khmer este cel mai bine descris ca fiind "dans-teatru" in sensul ca dansul transmite un mesaj sau o poveste.
Pentru cina va recomandăm un Show-Cina într-un restaurant cambodgian cu macaruri traditionale si formatii locale de muzica.
Timp liber pentru observarea vietii de noapte.
Cazare în Siem Reap. (B)

Ziua 15: Angkor - Siem Reap
Astazi ne vom petrece o zi intreaga la Angkor in Siem Reap. Vizitam minunatul Angkor Thom (Marele Oras) Inclusiv Poarta de Sud, faimosul templu Bayon decorat cu 216 de feţe zâmbitoare Avalokitesvara. Templul Baphuon situat la nord de Bayon este o reprezentare a miticului Munte Meru. Terasa Elefanţilor gigantica platforma cu rol in ceremonii publice utilizata insa si ca sala unde regele primea audiente. Trecem pe langa templul Phimean Aka "Platul Celest” dedicat hinduismului.
Vom vizita Thommanon un templu de mici dimensiuni aflat in stare foarte buna, construit în acelaşi timp cu Angkor Wat. Nu putem ocoli templul Kravan si mai ales Templul Ta Phrom, o manastire construita de regele Jayavarman VII, ca reşedinţă pentru mama lui. Intr-o controversata actiune, arheologii francezi au abandonat Templul Ta Prohm puterii distructive a junglei pentru a demonstra modul în care Natura poate distruge munca omului. Veţi vedea copaci gigant care din pacate au invadat templului.
Inapoi la hotel apoi seara libera.
Cazare în Siem Reap. (B)

Ziua 16: Siem Reap - Phnom Penh
Dupa micul dejun plecam cu autobuzul privat de la Siem Reap la Phnom Penh. In aceasta excursie vom vedea pe langa lacuri, unde putem admira minunate flori de lotus albe şi roz , imense orezarii sau zone cu palmieri.
După cca şase ore ajungem în Phnom Penh unde tradiţiile khmer se amesteca cu farmecul colonial. Vile tipic frantuzesti elegant aliniate de-a lungul bulevardelor, reamintesc vizitatorului ca oraşul a fost considerat perla Asiei de sud-est.
Recentele schimbari politice au declansat un boom economic care a condus la aparitia de hoteluri noi, restaurante, baruri şi cluburi de noapte.
Check-in la hotel apoi vizita la la Palatul Regal, construit de regele Norodom în 1866. Cu zidurile galben strălucitor, este caracteristica cea mai vizibila si impresionanta a stilului Khmer pentru familia regala. Vizitam apoi Pagoda de Argint, cu sediu in Palatul Regal. În interior se afla 5000 plăci de argint cu simboluri budhiste . În centrul pagodei se afla o magnifica statuie de smarald a lui Buddha, care dateaza din secolul 17. Peretii sunt decorati cu fresce reprezentând episoade din versiunea khmer a Ramayana. Continuam cu vizita la Muzeul National, o cladire de un rosu distinctiv, cu o frumoasa arhitectura khmer. Aici putem admira peste 5000 exponate de artă din gresie, bronz, argint, cupru, lemn şi altele. Dacă timpul ne permite, vom vizita Pagoda Wat Phnom, construita de doamna Daun Penh în 1372. Legenda spune că, după o inundatie catastrofala o femeie bogată khmer numita Daun Penh a gasit pe malurile Mekongului un copac cu 4 statui ale lui Buddha ascunse in interiorul acestuia. Astăzi Wat Phnom rămâne cel mai înalt deal artificial din Phnom Penh şi centrul a numeroase activitati de petrecere a timpului liber.
Cazare în Phnom Penh. (B)

Ziua 17-18: Phnom Penh-Bucuresti
Dupa micul dejun urmeaza o perioada de timp liber pentru ultime cumparaturi si pregatire pentru intoarcere si check out!
Desigur vom pleca cu amintiri nepieritoare, insa acum e momentul sa spunem la revedere Laos, Vietnam şi Cambodgia!
Transfer la aeroport și zbor la Bucuresti
Bun venit acasa!.

 

Pretul include:
•Transport+transferuri
•Taxele de aeroport
•Insotitor roman pe toata durata calatoriei
•Ghid local
•Cazare in camera dubla hotel 4*- mic dejun
•Activitatile prevazute in program

Pretul nu include:
•Taxele de viza
•Bauturile alcoolice si nealcoolice
•Suplimentul pentru camera single 500 euro
•Orice alte servicii solicitate de turisti, dar nespecificate in program

 

 

Pretul este calculat pentru inscrieri individuale in conditiile formarii unui grup de minim 4 persoane

Important:  Ghidul este asigurat pentru grup. La cerere expersa, putem asigura si ghid individual. Va rugam soliciati oferta.

(*NOTA: programele aflate la categoria Buget, Best Price sau cele aflate in Promotie nu mai beneficiaza de nicio alta reducere sau promotie suplimentara sau cumulata)

(function($){ $('video').prop('muted', true) })(jQuery); .video-container { object-fit: fill; }

Call Now

Aici Whatsapp 24/7