- AICI CALENDARUL EXPEDITIILOR PE 2023 -

Africa de Sud, Swaziland si Lesotho

AFRICA DE SUD, SWAZILAND și LESOTHO
O Odisee Africana
24 zile - 3900 euro

Include: zborurile si taxele aero, TRANSFERURI, cazari, MIC DEJUN, ghid ROmAN

 

Acest circuit va fi unul plin de acțiune prin unele dintre cele mai uimitoare peisaje din lume, o adevărata aventură in sudul Africii.0 Veți vedea în mediul lor natural animale sălbatice in Parcul Național Kruger, va veți relaxa pe plajele ''de aur'' din Golful Kosi, veți vizita tribul african Zulu precum si multe, multe altele.  De-a lungul traseului, vom trece prin diferite areale. Vom strabate savana din Kruger, zone cu vegetație luxurianta din estuarul St Lucia, dar și zone cu coaste abrupte in Cape Town. Africa de sud este binecuvântată cu o frumusețe naturală imensă iar această excursie incearca să ne dezvaluie cele mai spectaculoase obiective turistice din această regiune

CIRCUIT AFRICA DE SUD, SWAZILAND SI LESOTHO 23 ZILE
PROGRAMUL DETALIAT

Ziua 1 - Johannesburg
Bine ați venit în Africa de Sud. Vom vizita Johannesburg, un oraș al contrastelor. Cazare: hotel sau pensiune, in Johanesburg sau Pretoria

Ziua 2 – Pretoria
Pretoria (capitala administrativa a Africii de Sud) este situată la aproximativ 50 de km nord de Johannesburg, în nord-estul Africii de Sud, la o altitudine de circa 1350 de metri, într-o vale fertilă înconjurată de culmile munților Magaliesberg. Climatul este subtropical-umed, cu veri lungi și fierbinți, ierni scurte și răcoroase. Deoarece este capitala de facto a țării, Pretoria găzduiește și misiunile diplomatice străine. Principalele atracții turistice sunt: Grădina Zoologică, Grădina Botanică, rezervația ornitologică Austin Roberts, iar dintre muzee și monumente Forturile Pretoriei (complexul de fortificații construit de guvernul sud-african înainte de izbucnirea celui de-al doilea război anglo-bur), Kruger House (a fost locuința fostului lider bur și președinte al Republicii Africa de Sud, Paul Kruger), Melrose House (un conac în stil victorian unde a fost semnat tratatul de pace care a pus capăt celui de-al doilea război anglo-bur), Monumentul Voortrekker, Parcul Libertății (cuprinde un memorial cu numele celor uciși în timpul războaielor bure, cele două războaie mondiale și în timpul regimului de apartheid, Muzeul Provinciei Transvaal, African Window (Muzeul de Istorie Culturală Națională al Africii de Sud.)
Astăzi vom face o vizita optionala la Lions park.
Cazare la hotel sau pensiune.

Ziua 3 - Kruger Park
După micul dejun vom parasi Pretoria și ne vom indrepta către Parcul Național Kruger. Va fi un drum de aproximativ 11-12 ore dar de-a lungul sau vom avea parte de peisaje deosebite. Vom strabate Provincia Mpumalanga dar și binecunoscuta Panorama Route, numita așa datorita peisajelor fabuloase pe care canionul Blyde le ofera.
Obiective ca God’s Window (Fereastra lui Dumnezeu) si Wonder View (Privelistea Minunata) sunt unele dintre cele mai cunoscute din zona. Demne de amintit sunt si The Pinnacle (Piscul), o coloana imensa din cuart care se inalta maiestos de pe fundul canionului sau Three Sisters (Trei Surori), trei spirale dolomitice imense, cu peretii laterali acoperiti de licheni portocalii si cu capetele acoperite de vegetatie verde.
Fauna rezervatiei incude cinci specii de primate iar apele raului Blyde adapostesc hipopotami si crocodili dar si un important numar de specii de pasari acvatice.
Kruger, destinația noastra, este unul dintre cele mai mari parcuri din Africa de Sud, adapostind peste 500 de specii de păsări, 100 de specii de reptile și 150 de specii de mamifere, inclusiv câinele african sălbatic, specie pe cale de dispariție și cele mai mari 5 animale ale Africii (Big Five): leul, elefantul african, bivolul sălbatic, leopardul, rinocerul. Cazare: camping (cu facilități:apă fierbinte și rece).

Ziua 4 - Kruger
Ne vom trezi devreme și după ce vom lua micul dejun, ne vom urca în mașini și vom strabate rezervatia pentru a ''vana'' cu ajutorul aparatului foto cât mai multe dintre păsările și animalele prezente aici, oprindu-ne în drumul nostru in diferite puncte panoramice. La cerere, asistati de un ghid, putem face aceasta plimbare și după lasarea întunericului, cautand animale și păsări nocturne.
Cazare: camping (cu facilități).

Ziua 5 - Hlane Royal National Park / Swaziland
Azi vom părăsi parcul Kruger și după un drum de aproximativ 6-7 ore vom ajunge in Parcul Național Royal Hlane. Ne vom deplasa către sud-est și vom intra în Regatul Swazilandului, care este situat între Mozambic, nordul Zululand-ului și Mpumalanga.
Întins pe o imensa sprafata, cu o vegetație predominanta de arbori din lemn de esență tare, Hlane Royal National Park adaposteste una dintre cele mai mari turme de animale sălbatice din Swaziland.
Cazare: camping în Hlane Royal National Park (cu facilități)

Ziua 6 – Mozambic
Azi vom pleca din Parcul Național Hlane și ne vom indrepta către Mozambic. Vom ieși din Swaziland pe la punctul de frontieră Golela și ne vom indrepta catre Maputaland (Africa de Sud). De aici mai avem de condus aproximativ 2 ore și intram în Mozambic. Odată trecuti granița în Mozambic, ne îndreptam spre campingul Ponta Malongane, oaza noastră de relaxare pentru 2 zile. În afara de plaja, aici putem face snorkeling și scuba diving. Cazare: camping (cu facilități) (1 noapte)

Ziua 7 - Mozambic
Azi ne vom relaxa pe una dintre cele mai deosebite plaje ale Mozambicului. Pasionatii de scuba diving au la dispoziție mai multe recife, unul dintre ele fiind la doar 300 m de țărm. Puteți de asemenea sa împrumutati echipament de snorkelling și explorați apele albastre ale Oceanului Indian, fără a avea nevoie de echipament greu, folosit în cazul scuba diving-ului. O alta activitate opțională este o croazieră cu barca, în căutarea delfinilor. După amiaza puteți să vă relaxați pur și simplu pe plajă cu un suc de nucă de cocos și sa va scaldati în apele Oceanului Indian.
Cazare: camping (cu facilități)

Ziua 8 - Estuarul St.Lucia
După micul dejun parasim Mozambicul și ne îndreptam spre Lacul St Lucia (Zululand). Va fi un drum de doar 4-5 ore, însă pe drum ne vom opri pentru a ne aproviziona. Făcând parte din Patrimoniului Mondial din anul 1999, estuarul St Lucia adaposteste mii de specii de păsări, mamifere și reptile, ''locuitorii'' săi cei mai populari fiind sutele de hipopotami și crocodili.
Vom avea ocazia să facem o croazieră cu barca pe canalele estuarului St Lucia, plimbare în cadrul careia vom remarca diversitatea faunei acestui ecosistem.
Cazare: camping (cu facilități)

Ziua 9 - Zululand
Luam micul dejun și plecam spre Valley of the Thousand Hills (Valea celor o mie de dealuri), ''inima'' Zululand-ului. Drumul va dura aproximativ 5-6 ore. Aici vom trai experiențe de neuitat. Vom interactiona cu oamenii din poporul Zulu și vom încerca sa intelegem cât mai bine cultura lor. Vom gusta mancarurile lor traditionale, vom asculta cântecele lor și vom dansa de asemenea dansurile lor traditionale. Iar pentru ca totul să fie cât mai autentic, nu ne vom petrece noaptea la un hotel ci într-o casa traditionala.

Ziua 10 – Durban
Azi ne vom indrepta catre Durban, cel de-al doilea oraș ca densitate din Africa de Sud, un oraș ce atrage foarte mulți turiști datorită plajelor sale cu nisip fin, dar și datorita vieții de noapte active. Una din principalele atractii este plaja Golden Mile, o frumoasa intindere de nisip fin, marginita pe de o parte de valuri si surferi iar pe cealalta parte de magazine cochete, restaurante si cafenele. Cazare la hotel sau pensiune.
Activități opționale ziua 9:
- croaziera în golf
- inot cu rechinii

Ziua 11 - Drakensberg
După micul dejun părăsim Durbanul și ne îndreptam spre maiestuosul Drakensberg, cel mai mare lanț muntos din Africa de Sud (3482m). Transferul va dura aproximativ 6 ore. Acest lanț muntos este unul foarte fertil, fapt pentru care are o bogata flora și fauna. Drakensberg face parte din granița dintre Africa de Sud și Lesotho și este numit de africani, Munții Dragonului. Cazare: pensiune
Activități incluse:
- Hiking în Parcul Național Royal Natal

Ziua 12 - Lesotho
Azi vom lasa in urma Drakensbergul și ne vom indrepta către Lesotho (aproximativ 7-8 ore). Amplasat ca o mică insulă în mijlocul Africii de Sud, Lesotho este cunoscut sub numele de "Regatul din cer". Fiind o tara predominant muntoasa, chiar si campiile fiind situate la aproximativ 1000 de metri altitudine, Lesotho dispune și de trasee de hiking ce va poarta prin cele mai deosebite locuri. În drumul nostru spre Lesotho vom trece prin Parcul Național Highlands Gate, care este renumit pentru formațiunile sale deosebite in gresie. Parcul găzduiește, de asemenea, antilope eland, zebrel, manguste și sute de specii de păsări, acestea putand fi observate în drumul nostru.
Cazare: pensiune

Ziua 13 - Lesotho – zi de hiking
După micul dejun, în funcție de nivelul de pregătire al grupului, vom alege unul dintre numeroasele trasee de hiking și vom explora acest ținut ce ne va oferii cu siguranța privelisti de neuitat. Optional, putem face o vizita la picturile rupestre ce se spune ca dateaza de aproximativ 27000 de ani sau putem merge la Canionul Pitseng.
Cazare: Pensiune

Ziua 14 – Cintsa
Dis de dimineața plecam la drum și ne îndreptam spre splendida Wild Coast a Africii de Sud iar după un drum de aproximativ 10-11 ore ne oprim în micul oraș Cintsa, unde vom rămâne peste noapte. Micul și fermecatorul oraș Cintsa dar și împrejurimile sunt locuite de poporul Xhosa, un popor al cărui stil de viață este profund înrădăcinat în tradițiile și obiceiurile tribale. Veți descoperi că sunt un popor cald și prietenos care vă poate oferi o perspectivă minunată asupra vieții rurale din Africa de Sud.
Cazare: camping (cu facilități)

Ziua 15 - Cintsa
Astăzi, program liber pentru a vizita orașul, pentru a va relaxa la plaja sau pentru alte activități optionale (drumetii, inot, mountain biking, surfing, plimbari cu caiacul).
Cazare: camping (cu facilități) (1 noapte)

Ziua 16 - Parcul Național Addo Elephant
După micul dejun plecam spre P. N. Addo Elephant, al treilea ca mărime din Africa de Sud (aprox. 7-8 ore). Parcul Național Addo Elephant are o poveste deosebita. A fost creat în 1931 pentru a proteja ultimii unsprezece elefanți rămași din regiune. Astăzi există peste 450 de elefanți în parc, precum și bivoli african, rinocerii negri, antilope. Dacă timpul ne permite, azi vom face un mic safari, urmărind în mediul lor natural aceste animale.
Cazare: camping (cu facilități)

Ziua 17 – Garden Route - Parcul Național Tsitsikamma
Urmatoarele zile le vom petrece strabatand cea mai frumoasa parte a traseului Garden Route. Azi ne vom trezi devreme și ne vom bucura de încă o zi de safari. Prima oprire este Parcul Național Tsitsikamma (aprox. 4-5 ore). Parcul National Tsitsikamma este al treilea cel mai vizitat parc din Africa de Sud. In traducere cuvantul inseamna ”loc cu multa apa”. Parcul se intinde pe mai mult de 80 km de coasta accidentata si pana la 5 km in ocean prin habitate de corali. In padurile parcului exista arbori de o inaltime si grosime impresionanta iar pentru cei curajosi exista un pod rutier de pe care poti sa faci bunjee jumping. Parcul are numeroase trasee pe care poti sa faci drumetii de pana la 5 zile.
Cazare: camping (cu facilități)

Ziua 18 - Parcul Național Tsitsikamma
Azi vom continua explorarea Parcului Național Tsitsikamma. Parcul se poate lauda cu o fauna diversa și bogata, aici gasindu-si adăpost babuini și alte maimuțe și de asemenea nenumărate specii de păsări iar în apa, vidre africane, delfini, broaste testoase si balene. Optional se poate face snorkelling sau drumetii (Storms river Mouth Hike). The Mouth Trail este cea mai populară plimbare în Tsitsikamma și pornește de la Sandy Bay, strabate pădurea indigena și se termina la gura râului Storms. Aici, vizitatorii pot traversa faimosul pod suspendat și vor vedea peștera râului Storms (Khoisan Heritage Site). Pentru cei mai energici (fiind o urcare abrupta), traseul continuă după pod și duce până la un superb loc de belvedere.
Cazare: camping (cu facilități)

Ziua 19 - Oudtshoorn
Azi strabatem regiunea Karoo, o regiune arida dar ''fotogenica'', indreptandu-ne către Oudtshoorn (aproximativ 4-5 ore).În drumul nostru vom face o scurta oprire la Knysna pentru a explora aceasta mica localitate cu a sa minunata laguna. Apoi vom merge sa exploram pesterile Cango, cu ale sale ciudat dar minunate formațiuni, una dintre ele fiind Acul Cleopatrei, de aproximativ 9m înălțime și cel puțin 150.000 de ani vechime. Reluam apoi traseul și ne îndreptam către Oudtshoorn, cunoscut ca și ''capitala a strutilor'
intrucat la începutul secolului al XX-lea era plin de "baroni ai penelor" care se îmbogățeau din popularitatea penei de struț. Astăzi există mii de struți aici fiind crescuți pentru carne, piele și, la o scară mai mică, pene și ouă.
Cazare: camping (cu facilități-dusuri cu apa calda și toalete)

Activități opționale:
- vizitarea fermei de struți

Ziua 20 - Swellendam
Azi vom călători de la Oudtshoorn până la Swellendam (aprox. 4-5 ore) pe pitorescul Route 62. De-a lungul traseului vom traversa unele dintre cele mai frumoasepeisaje alpine din Langeberg. Vom ajunge aproximativ la orele prânzului, vom monta corturile și apoi ne vom pregăti pentru o tura minunata de rafting. Tura de rafting pe raul Breede are un grad ușor de dificultate, fiind potrivit pentru toate nivelurile de experiența.În timp ce vom cobora cu bărcile, vom admira peisajele pitoresti de-a lungul raului și cu puțin noroc, fauna zonei. După aceasta aventura ''uda și salbatica'' ne vom retrage în camping pentru odihna.
Cazare: camping (cu facilități)
Activități incluse:
Rafting

Ziua 21 - Cape Agulhas - Hermanaus
Ne trezim devreme pentru a ne indrepta către cel mai sudic punct al Africii, Cape Agulhus (aprox. 5 ore). Vom călători de-a lungul faimosului traseu al vinului, R320, vizităm două sau trei fabrici de vinuri de-a lungul drumului, înainte de a ajunge în orașul Hermanus. Această regiune este puternic influențată de curentii reci ai Oceanului Atlantic, și de briza plăcută care răcește strugurii cultivați aici. Soiurile de struguri locale predominante sunt soiurile frantuzesti, nemtesti și italiene folosiți pentru vinuri precum Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Noir, Shiraz, Mourvedre, Merlot, Cabernet Sauvignon și Pinotage.
Cazare: camping (cu facilități comune)

Ziua 22 - Hermanaus - Cape Town
Azi vom părăsi Hermanus și ne vom îndrepta către Cape Town, punctul final al aventurii noastre în Africa. Cu linia de coastă uimitoare, munți spectaculosi de pe fundal și peisajul urban modern, Cape Town este unul dintre cele mai atrăgătoare orașe ale Africii.
Dar pana a ajunge acolo vom trece si pe la capul Bunei Sperante. Cazare la hotel sau pensiune.

Ziua 23 - Cape Town
Capitala legislativa a Africii de Sud este un loc minunat pentru a vă încheia călătoria, cu podgorii, activități de aventură și numeroase restaurante și cafenele.
Cazare la hotel sau pensiune.
Activități opționale:
- Turul Insulei Robben
- Hikking pe Table mountain

Ziua 24 - Cape Town – Bucuresti.
Transfer aeroport. Întoarcere acasă.

Pretul include:
- Biletele de avion pentru cursele interne si internationale
- Taxele de aeroport
- Transferuri + transport
- Insotitor de grup roman.
- Cazare in camere duble la hotel, pensiune, lodge, cort.
- Activitatile prevazute in program
- Masa-mic dejun (doar unde este inclus in pretul cazarii)
Pretul nu include:
- Taxele de viza.
- Taxele de intrare la obiective
- Alte mese
- Bauturile alcoolice si nealcoolice
- Activitatile optionale nespecificate ca inclus.
- Orice alte servicii solicitate de turisti, dar nespecificate in program
- Supliment camera single 300 euro

 

Pretul este calculat pentru inscrieri individuale in conditiile formarii unui grup de minim 5 persoane
Important: Ghidul este asigurat pentru grup. La cerere expresa, putem asigura si ghid individual. Va rugam soliciati oferta.

REDUCERI:
5% pentru Early Booking (min 6 luni in avans)

Reduceri: pentru inscrieri in grup si familii:
5% pentru 2 persoane
10% pentru 4 persoane
15% pentru 6 persoane

(reducerile nu se aplica la programele aflate la pret promotional)

(function($){ $('video').prop('muted', true) })(jQuery); .video-container { object-fit: fill; }

Call Now

Aici Whatsapp 24/7