- AICI CALENDARUL EXPEDITIILOR PE 2024 -

Ceahlau – Excursie pe Ceahlau – In umbra Piramidei pe muntele Sfant al Dacilor

CEAHLAU - EXCURSIE PE CEAHLAU
Excursie pe Ceahlau - In umbra Piramidei pe Muntele Sacru al Dacilor
3 zile - 370 lei

Include: Ghid, cazarE

 

DESPRE CEAHLAU:
Masivul Ceahlau apartine de Carpatii Orientali si se afla pe teritoriul judetului Neamt. Varfurile principale sunt vf. Ocolașul Mare cu 1907 m si vf. Toaca cu 1904 m.
Datorita formei sale impozante, Ceahlăul a fost considerat dintotdeauna un munte sacru. Legendele spun ca pe Ceahlau a existat chiar si un sanctuar dacic.  Si pentru a accentua aura mistica, in preajma datei de 6 august, odata cu sarbatoarea crestina Schimbarea la Fata, la rasaritul Soarelui, umbra muntelui Ceahlau formeaza o imensa piramida. Fenomenul este  cu atat mai spectaculos deoarece in preajma acestei date, se contopesc umbrele a trei varfuri, dand o senzatie de adancime si spatialitate.
Pe 6 august, an de an, zeci de oameni pornesc in pelerinaj spre varful Ceahlaului, pentru a lua parte la slujba de Schimbare la Fata a Domnului, slujba care se oficiaza la schitul ridicat în varf.
In Mitologia Romana , Romulus Vulcanescu descrie in detaliu aceste obiceiuri. Insa se pare acest pelerinaj isi are originile mult inaintea crestinismului, in vremurile dacilor liberi, care urcau pe culme sa aduca multumiri muntelui.
O alta legenda spune că cei care se intalnesc pe Ceahlau raman legati pentru totdeauna.
Va invitam sa descoperiti frumusetile si legendele Ceahlaului intr-o tura de 3 zile pe muntele sacru al Dacilor.

PROGRAMUL EXCURSIEI.

Ziua 1: 
Plecare din Brasov la ora 8. In jurul orei 14 se va urca din Durau catre Cabana Fantanele pe un traseu de 1,5-2 ore. Dupa ce trecem de impresionanta stanca Panaghia continuam traseul catre Cabana Dochia (2-2.30 ore), unde vom fi cazati pentru urmatoarele doua nopti. Dupa ce lasam bagajul la cabana, daca timpul permite,  facem o tura pana pe Ocolasul Mare (1907 m). Intoarcere la Cabana Dochia
Cazare la cabana.

Ziua 2:
Trezire dimineata devreme, inainte de rasaritul soarelui, pentru a urca pe virful Toaca. De aici vom vedea renumitul fenomen numit Umbra Piramidei. Coboram apoi pana la Cabana Izvorul Muntelui (3.30-4 ore). De aici ne intoarcem pe alt traseu la Cabana Dochia (4-4.30 ore).

Ziua 3:
Coboram spre Durau pe traseul ce trece pe la cascada Duruitoarea (4-4.30 ore). 
Intoarcere acasa

Pretul include:
- ghid pe toata durata excursiei
- cazare la cabana,
Pretul nu include:
- masa
- bauturile alcoolice si nealcoolice 
- transportul - (la cerere putem asigura transportul contra cost)
- orice alte servicii solicitate de turisti, dar nespecificate in program
-orice servicii suplimentare cauzate de  forta majora(ex cheltuielile aparute ca urmare a  prelungirii sejurului cauzat de vremea rea) 

Este o tura de dificultate medie. Turistii vor fi insa rasplatiti  cu  privelisti de neiutat si vor pleaca acasa cu fotografii uluitoare! Participantii necesita o conditie fizica buna  si  o minima experienta pe munte.
Pretul este calculat pentru inscrieri individuale in conditiile formarii unui grup de minim 4 persoane
Important: Ghidul este asigurat pentru grup. La cerere expresa, putem asigura si ghid individual. Va rugam soliciati oferta.

(function($){ $('video').prop('muted', true) })(jQuery); .video-container { object-fit: fill; }

Call Now

Aici Whatsapp 24/7