- AICI CALENDARUL EXPEDITIILOR PE 2022 -

Chile, Bolivia, Peru – Circuit 18 zile

PERU, BOLIVIA, CHILE - Circuit 19 zile
19 zile - 4200 Euro

LIMA, MACHU-PICCHU, CUZCO, TITICACA,  ATACAMA, SALAR DE UYUNI, TIHUANAKU, LA PAZ, SANTIAGO


Ziua 1-2: Bucuresti - Lima
Bun venit în Peru. Aici începe extraordinara noastră aventura Sud-Americana.
Vom vizita orasul regilor – Lima. Cazare în Lima.

Ziua 3: Lima - Cusco
Dimineata vom vizita cartierului Miraflores, cu celebrul sau Parque del Amor.
Apoi vom pleca din nou către aeroport pentru a zbura către Cusco, „buricul” lumii Inca. Cazare în Cusco.

Ziua 4: Cusco (3350 m)
Dimineata-vizita capitalei istorice peruane.
Astăzi Cusco, construit pe bazele vechii capitale a imperiului Incas, este fără îndoială o marturie de arhitectura si urbanism avansate. Cusco a fost transformat de către spanioli, deoarece acestia au vrut să fie mai mare şi mai frumos, pentru ascunde trecutul Inca. Centrul oraşului este un labirint de străzi înguste, flancate de ziduri Incase. Vom vizita Plaza de Armas, Catedrala, Convent de Santo Domingo construita pe ramasitele "Qoricancha" -Templul antic a Soarelui.
Optional dupa-amiaza puteti vizita vizitaTemplul Sacsayhuaman, situat în apropierea oraşului. Cetatea Inca este renumita pentru blocurile ciclopice de piatra ce simbolizeaza capul unei pume (Cusco fiind corpul). Urmeaza Qenqo, cu clădirile sale proeminente din calcar, important altar al incasilor, apoi Pucapucara, fort pazind intrarea in capitala care oferă o vedere splendidă asupra văii şi vârfurilor andine. Circuitul se incheie vizitand, Tambomachay, Templul apei.
Cazare la Cusco.

Ziua 5: Valea sacra : Cusco (3350 m) - Ollantaytambo (2750 m)
Dimineata vom intra in valea sacra a incasilor, prima oprirea fiind Pisac (3400 m). Vom vizita site-ul impresionant Inca: terase, fantani, cartiere, observatoare, complex foarte frumos din care incaşii controlau şi dominau Valea Sacra. Acest oras este amplasat între vârfurile uluitoare ale Cordillerei Urubamba. Pe traseu, vom traversa câmpuri ce imbina armonios culori de la roşu la verde, de la pajişti la culturi agricole, de la flori sălbatice la cerealele quiwicha si quinoa rosii sau purpurii.
Urmam valea de-a lungul Urubamba (râul sacru). Traversam oraşe şi sate care au păstrat urmele unui trecut imperial şi prosper.
În cele din urmă, ajungem la Ollantaytambo, sat Inca care a rămas practic neschimbat. Vom vizita cetatea.

Ziua 6: Ollantaytambo (2750 m) - Machu Picchu (2450 m)
Vom porni dimineaţa pe o cale ferata care serpuieste prin legendara Vale Sacra (1:30 la 2 ore), dominata de varful imaculat Veronica (5820m). Aceasta este singura cale de acces motorizat catre Machu Picchu. Trenul nostru traverseaza un canion frumos, sapat de raul Urubamba, pana la Aguas Calientes (2000 m). Vom urca prin jungla circa o ora (optional cu autobusul) pana la celebrul Machu Picchu la 2450 m, situat în mijlocul vegetatiei tropicale , a cărui pace este perturbată numai de susurul râului Urubamba. Descoperit la 24 iulie 1911 de către exploratorul American Hiram Bingham, Machu Picchu este unul din putinele vestigii Inca ramase intacte: cartiere, piete, case regale, zone agricole mari,drumuri sunt componente ale acestei capodopere incasa. Seara vom reveni la Ollantaytambo.

Ziua 7: Ollantaytambo (2750 m) - Cusco (3350 m)
Vom continua călătoria noastră pana in micul sat Tarabamba, apoi vizitam la minele de sare de la Maras (3000m). Există peste 3.500 de iazuri, alimentate de un izvor salin de mare concentratie. De aici vom continua calatoria, vizitand site-ul Moray cunoscut pentru terasele sale neobisnuite asezate pe versantii unei structuri geologice de forma unei palnii..
Dupa amiaza vom ajunge inapoi la Cusco. După amiaza libera.

Ziua 8: Cusco -Puno
Traversam Altiplano avand ca obiectiv lacul Titicaca (Puma de piatra). Drumul trece prin pasul „La Raya” (4835 m) frontiera naturala care desparte regiunea Puno de regiunea Cusco. Pe traseu vom avea câteva opriri la obiectivele turistice și pentru masa de prânz. În a doua parte a dupa-amiezii vom ajunge la Puno.

Ziua 9: Puno (3812 m) – Insula Taquile (3825m)
Dimineata ne imbarcam pentru o croaziera pe Lacul Titicaca. Primul obiectiv: insulele plutitoare „Uros”, insule artificiale din stuf (totoras) avand dimensiuni de la zeci la sute de metri patrati, construite de catre localnicii Aymara .
Navigam apoi catre insula Taquile. Debarcam si vom descoperi insula pe jos. Vom face cunostinta cu localnicii imbracati in haine traditionale, oameni care trăiesc din pescuit, agricultura și artizanat.
Dupa masa ne intoarcem la Puno unde innoptam.

Ziua 10: Puno (3812 m) - Copacabana
Astazi vom trece granita in Bolivia și în cursul după amiezii plecam către pitoreasca Copacabana ... nu în Brazilia, ci pe malul lacului Titicaca.

Ziua 11: Copacabana - La Paz
Dimineața plecam către la Paz și astăzi vom vizita centrul capitalei Boliviene

Ziua 12: La Paz - Sucre
Astazi vom zbura la Sucre, frumosul oraș colonial. Cazare la hotel.

Ziua 13: Sucre - Uyuni
Astazi vom ajunge la cel mai mare deșert de sare din lume. Cazare intr-un hotel ... de sare (normal !).

Ziua 14: Platourile de sare - Salar de Uyuni


Imbarcare in masinile 4x4 si incepem aventura !
Astăzi vom vizita uimitoarele platouri de sare din Salar. Aici vom vedea „ojos del sal'” (ochi de sare) unde apa este este barbotata prin găuri pana la suprafața. Vom vedea locurile în care localnicii aduna sarea în movile și de asemenea vom vizita insula Incahausi numita și Pescado unde vom întâlni cactusi gigantici. După amiaza părăsim cel mai mare deșert de sare din lume și începem traversarea Anzilor.
Laguna Honda, desertul Siloli și în final, laguna Colorada un lac fascinant cu apa roșie, pe malurile caruia putem admira miile de păsări flamingo.. Vom inopta în inima Anzilor în condiții spartane.

Ziua 15: Laguna Colorada – Laguna Verde - San Pedro de Atacama
Dimineata ne îndreptam spre gheizerele "Sol de Mañana" unde pe lângă barbotarile de namol, vom vedea și jeturi de abur ce se înaltă pana la câțiva metri înălțime. Următoarea oprire va fi la la Laguna Verde unde vom bucura de priveliștea minunata oferita de apele verzi ca smaraldul ale lacului bogat în minerale de la poalele vulcanului Licancabur. Apoi ne vom indrepta către Hito Cajon, punctul de frontiera dintre Chile și Bolivia. Spre seara ajungem în Atacama. Cazare la pensiune în pitorescul orasel San Pedro de Atacama.

Ziua 16: Vale de la Luna
Astazi vom vizita selenarul peisaj din cel mai secetos loc din lume. Cazare la pensiune.

Ziua 17: San Pedro de Atacama - Santiago de Chile
Transfer Calama si zbor în capitala – Santiago de Chile.
Vizita centrului capitalei Chiliene. Cazare la hotel.

Ziua 18-19: Santiago de Chile - Bucuresti
Zbor către casa.

 

 

 

ECHIPAMENT RECOMANDAT: in afara de echipamentul uzual unei astfel de ture, recomandam bocanci de trekking 3 sezoane precum si sac de dormit cu temperatura de confort la 0 grade sau mai jos.

CHILE, BOLIVIA, PERU - Circuit 18 zile
18 zile - 4200 Euro

SANTIAGO, ATACAMA, SALAR DE UYUNI, TIHUANAKU, LA PAZ, TITICACA, CUZCO, MACHU-PICCHU, LIMA 


Ziua 1-2: Bucuresti – Santiago de Chile

Zbor Bucuresti – Santiago de Chile. Vizita centrului capitalei Chiliene. Cazare la hotel.

Ziua 3: Santiago de Chile – San Pedro de Atacama
Zbor Calama si transfer in inima desertului Atacama in pitorescul orasel San Pedro de Atacama.

Ziua 4: Vale de la Luna
Astazi vom vizita selenarul peisaj din cel mai secetos loc din lume. Cazare la pensiune.

Ziua 5: San Pedro de Atacama - Hito Cajon – Laguna Verde – Laguna Colorada
Sa trecem Anzii ! Imbarcare in masinile 4x4 si incepem aventura !
Drumul câștiga brusc în altitudine și ne vom indrepta către Hito Cajon, situat la granița dintre Chile și Bolivia. După formalitatile de frontiera facem o scurta excursie la Laguna Verde unde vom bucura de priveliștea minunata oferita de apele verzi ca smaraldul ale lacului bogat în minerale de la poalele vulcanului Licancabur.
Apoi, ne îndreptam spre gheizerele "Sol de Mañana" unde pe lângă barbotarile de namol, vom vedea și jeturi de abur ce se înaltă pana la câțiva metri înălțime. Următoarea oprire va fi la Laguna Colorada, un lac fascinant cu apa roșie, pe malurile caruia putem admira miile de păsări flamingo.
Cazare la cabana.

Ziua 6: Laguna Colorada - Desierto de Siloli - Laguna Honda - San Juan
După micul dejun vom vizita iarăși Laguna Colorada, de data aceasta printr-o alta parte a lacului. Vom călători prin zona desertica Siloli unde vom vedea ireale formațiuni de roca. În aceasta zi vom ajunge și la Laguna Honda unde pe lângă peisajul deosebit, vom fi martorii emanatiilor sulfuroase. În drumul nostru vom trece și pe lângă alte mari lacuri din aceasta campie înaltă. Spre seara vom ajunge în orașul San Juan unde vom rămâne peste noapte. Cazare la un hotel de sare.

Ziua 7: Platourile de sare - Salar de Uyuni
Astăzi vom vizita uimitoarele platouri de sare de la Salar. Aici vom vedea „ojos del sal'” (ochi de sare) unde apa este este barbotata prin găuri pana la suprafața. Vom vedea locurile în care localnicii aduna sarea în movile și de asemenea vom vizita insula Incahausi numita și Pescado unde vom întâlni cactusi gigantici. După amiaza părăsim cel mai mare deșert de sare din lume și luam calea frumosului oraș colonial Sucre. Cazare la hotel.

Ziua 8: Sucre – La Paz
După ce vom vzita orașul, spre seara vom zbura la la Paz. Cazare la hotel.

Ziua 9: La Paz - Copacabana
Astăzi viziyam centrul capitalei Boliviene și în cursul după amiezii plecam către pitoreasca Copacabana ... nu în Brazilia, ci pe malul lacului Titicaca.

Ziua 10: Copacabana -Puno (3812 m)
Astazi vom trece granita in Peru.
Vom dormi la Puno pe malul lacului Titicaca (Puma de piatra).

Ziua 11: Puno (3812 m) – Insula Taquile (3825m)
Dimineata ne imbarcam pentru o croaziera pe Lacul Titicaca. Primul obiectiv: insulele plutitoare „Uros”, insule artificiale din stuf (totoras) avand dimensiuni de la zeci la sute de metri patrati, construite de catre localnicii Aymara .
Navigam apoi catre insula Taquile. Debarcam si vom descoperi insula pe jos. Vom face cunostinta cu localnicii imbracati in haine traditionale, oameni care trăiesc din pescuit, agricultura și artizanat.
Dupa masa ne intoarcem la Puno unde innoptam.

Ziua 12: Puno Cusco
Traversam Altiplano avand ca obiectiv Cusco- „buricul lumii Inca”. Drumul trece prin pasul „La Raya” (4835 m) frontiera naturala care desparte regiunea Puno de regiunea Cusco. Innoptam la Cusco - capitala vechiului Imperiu Incas

Ziua 13: Cusco (3350 m)
Dimineata-vizita capitalei istorice peruane.
Astăzi Cusco, construit pe bazele vechii capitale a imperiului Incas, este fără îndoială o marturie de arhitectura si urbanism avansate. După perioada conchistadorilor, Cusco a fost transformat de către spanioli, deoarece acestia au vrut să fie mai mare şi mai frumos, pentru ascunde trecutul Inca. Centrul oraşului este un labirint de străzi înguste, flancate de ziduri Incase. Vom vizita Plaza de Armas, Catedrala, Convent de Santo Domingo construita pe ramasitele "Koricancha" -Templul antic a Soarelui.
Optional dupa-amiaza puteti vizita vizitaTemplul Sacsayhuaman, situat în apropierea oraşului. Cetatea Inca este renumita pentru blocurile ciclopice de piatra ce simbolizeaza capul unei pume (Cusco fiind corpul). Urmeaza Qenqo, cu clădirile sale proeminente din calcar, important altar al incasilor.Apoi Pucapucara, fort pazind intrarea in capitala care oferă o vedere splendidă asupra văii şi vârfurilor andine. Circuitul se incheie vizitand, Tambomachay: Templul apei.

Ziua 14: Valea sacra : Cusco (3350 m) - Ollantaytambo (2750 m)
Dimineata vom intra in valea sacra a incasilor, prima oprirea fiind Pisac (3400 m). Vom vizita site-ul impresionant Inca: terase, fantani, cartiere, observatoare, complex foarte frumos din care incaşii controlau şi dominau Valea Sacra. Acest oras este amplasat între vârfurile uluitoare ale Cordillerei Urubamba. Pe traseu, vom traversa câmpuri ce imbina armonios culori de la roşu la verde, de la pajişti la culturi agricole, de la flori sălbatice la cerealele quiwicha si quinoa rosii sau purpurii.
Urmam valea de-a lungul Urubamba (râul sacru). Traversam oraşe şi sate care au păstrat urmele unui trecut imperial şi prosper.
În cele din urmă, ajungem la Ollantaytambo, sat Inca care a rămas practic neschimbat. Vom vizita cetatea.

Ziua 15: Ollantaytambo (2750 m) - Machu Picchu (2450 m)


Vom porni dimineaţa pe o cale ferata care serpuieste prin legendara Vale Sacra (1:30 la 2 ore), dominata de varful imaculat Veronica (5820m). Aceasta este singura cale de acces motorizat catre Machu Picchu. Trenul nostru traverseaza un canion frumos, sapat de raul Urubamba, pana la Aguas Calientes (2000 m). Vom urca prin jungla circa o ora (optional cu autobusul) pana la celebrul Machu Picchu la 2450 m, situat în mijlocul vegetatiei tropicale , a cărui pace este perturbată numai de susurul râului Urubamba. Descoperit la 24 iulie 1911 de către exploratorul American Hiram Bingham, Machu Picchu este unul din putinele vestigii Inca ramase intacte: cartiere, piete, case regale, zone agricole mari,drumuri sunt componente ale acestei capodopere incasa. Seara vom reveni la Ollantaytambo.

Ziua 16: Ollantaytambo (2750 m) - Cusco (3350 m)
Vom continua călătoria noastră pana in micul sat Tarabamba, apoi vizitam la minele de sare de la Maras (3000m). Există peste 3.500 de iazuri, alimentate de un izvor salin de mare concentratie. De aici vom continua calatoria, vizitand site-ul Moray cunoscut pentru terasele sale neobisnuite asezate pe versantii unei structuri geologice de forma unei palnii..
Dupa amiaza vom ajunge inapoi la Cusco de unde vom zbura la Lima !

Ziua 17: Lima
Astazi vom vizita orasul regilor – Lima.

Ziua 18 - 19: Lima si Bucuresti
Lima, zi libera pentru vizitarea in continuare a Limei si a cartierului Miraflores cu celebrul sau Parque del Amor dar si pentru vizitarea centrelor de artizanat de unde ne vom completa rezerva de suveniruri peruane. Dupa-masa salutam Lima si plecam spre aeroport.
Reintoarcerea acasa.

ECHIPAMENT RECOMANDAT: in afara de echipamentul uzual unei astfel de ture, recomandam bocanci de trekking 3 sezoane precum si sac de dormit cu temperatura de confort la 0 grade sau mai jos.

 

Pretul include:
• Biletele de avion pentru cursele interne si internationale
• Taxele de aeroport
• Transferuri + transport auto
• Ghid roman pe toata durata calatoriei
• Cazare in camera dubla la hotel 3* (intre San Pedro de Atacama si Uyuni, in cabane)
• Masa-mic dejun (Intre San Pedro de Atacama si Uyuni, pensiune completa)

Pretul nu include:
• Alte mese decat cele specificate in program
• Taxele de viza taxele de intrare in rezervatii
• Supliment single 400 USD
• Supliment confort hotel 4* - 400 Euro (pentru cazare in camera dubla) sau 750 Euro (pentru cazare in camera single)
• Intrarile la muzee si in rezervatii
• Bauturile alcoolice si nealcoolice
• Apa, se recomanda cel putin 2 litri pe zi (datorita altitudinii)
• Sac de dormit,lanterna (necesare intre San Pedro de Atacama si Uyuni)
• Orice alte servicii solicitate de turisti, dar nespecificate in program

 


REDUCERI:

5% pentru Early Booking (min 6 luni in avans)

Reduceri: pentru inscrieri in grup si familii:
5% pentru 2 persoane
10% pentru 4 persoane
15% pentru 6 persoane

(reducerile nu se aplica la programele aflate la pret promotional)
Pretul este calculat pentru inscrieri individuale in conditiile formarii unui grup de minim 6 persoane.
Ghidul este asigurat pentru grup. La cerere, putem asigura si ghid individual. Va rugam soliciati oferta.

(function($){ $('video').prop('muted', true) })(jQuery); .video-container { object-fit: fill; }

Call Now

Aici Whatsapp 24/7