- AICI CALENDARUL EXPEDITIILOR PE 2024 - 2025 -

Everest Base Camp si Annapurna Circuit

EXPEDITIE IN HIMALAYA - NEPAL
Annapurna Circuit, Annapurna Base Camp
Everest Base Camp, Kala Pattar, Island Peak, Chola Pass
EBC Ruta Clasica: 15 zile -2600 Euro
Everest Base Camp via Chola Pass - 16 zile - 2600 euro

Optional:
Ascensiune Island Peak (+2 zile si +1200eur)

Include: zborurile, taxele aeroPORT, cazari, taxe intrare rezervatii, ghid, Porteri

De ce Annapurna Circuit si Annapurna Base Camp?
Circuitul Annapurna este traseul Himalayan de referinta. In circa 10 zile veti parcuge 200 km la altitudini intre 3000m si 5000m, punctul cel mai inalt fiind Thorong Pass - 5416m
Annapurna Base Camp, sau ABC, aflata la 4130m si este la baza si inconjurata de superbele varfuri ale Annapurnelor (Annapurna I 8091 m, Annapurna Sud 7219m, Machapuchhre 6993m. Annapurna Base Camp Trek este renumita pentru spectaculoasele vederi asupra Himalayei, pitorescul traseului bogatia in flora si fauna a peisajelor traversate, precum si bogatia culturii locale. Cu toate acestea traseul nu este dificil, fiind accesibil oricarei persoane fara probleme de sanatate. Traseul strabate orezarii in terase, pitoresti sate de munte, paduri de conifere, pasuni alpine colorate de florile de rododendroni, fiind strajuit permanent de catre santinelele acoperisului lumii.

De ce Everest Base Camp?
Pentru ca tabara de baza a plecarilor catre Everest este este o tinta ravnita de iubitorii muntelui iar traseul pana acolo este el insusi un bun antrenament pentru efortul si conditiile de altitudine. De aceea Extreme Travel va recomanda o expeditie la Everest Base Camp. Dintre toate regiunile din Nepal, valea Everestului este cea mai spectaculoasa.Nu mai putin de patru optmiari pot fi vazuti pe parcursul acestui trekking de altitudine: Everest (8850m), cel mai inalt munte din lume, Lhotse (8516m) al patrulea varf al lumii, Makalu (8463m) al cincilea Cho Oyu (8201m) al saselea.
La cei aproape 5500m Tabara de Baza este mult mai sus decat toate varfurile din Europa (exceptie Elbrus) . Dar aici, la poalele Everestului, 5500m e abia punctul de plecare.
Optional: ascensiune Kala Patthar si/sau ascensiune Island Peak
Pentru ascensiune Island Peak se mai adauga 2 zile si 1000eur.

- Annapurna Circuit -
16 zile - 2300 Euro

Ziua 1-2:  Bucuresti-Katmandu.
Cazare la hotel in Katmandu

Ziua 3: Ngadi
Transport auto Katmandu-Beisahar. Trekking-2 ore pana Ngadi (893m) .Cazare la pensiune.

Ziua 4: Syangie
Ascensiune abrupta pana in satul Bahundada, apoi coborare printre terase cu orez pana la intrarea in Syangje, pe versantul de un verde crud, de unde avem o priveliste frumoasa asupra vaii si cascadei de la Syangje. Cazare la pensiune.

Ziua 5: Tal
Coboram in vale si raversam marelui pod suspendat Syangje. Aici vom admira la orele diminetii frumoasa cascada si apoi ne vom continua traseul, urmand apoi niste chei acoperite de rododendroni si canepa salbatica. Vom trece pe langa satul Jagat (1311m), construit de-a lungul unei creste, apoi continuam de-a lungul raului Marsyagndi care a trasat aici un defileu adanc. Apoi valea se largeste brusc in dreptul linistitului sat Tal unde vom inopta. Cazare la pensiune.

Ziua 6: Chame
Padurea inlocuieste progresiv campurile in terase. Traversam satul Dharapani (1964m) apoi vom ajunge in satul Bagarchap care reprezinta limita între văile umede dinspre sud pe care le-am strabatut şi zonele "uscate" mai puţin afectate de ploile musonice. Schimbarea de vegetatie este clara, după pădurile subtropicale acum descoperim paduri frumoase de pin albastru, molid si stejar.  Cazare la pensiune in satul Chame (2697m),capitala regiunii Manang.

Ziua 7:  Pisang
Astazi vom avea numai 5 ore de mers pana in frumosul sat Pisang (3208m). Cazare la pensiune.

Ziua 8: Manang
Traseul de 6-7 ore, trece prin satele Ghyaru (3673m) şi Ngawal (3650m) pentru a ajunge la Manang (3540m) unde vom inopta. Arhitectura si cultura tibetana impreuna cu peisajul maret creat de gigantii inzapeziti: Annapurna II (7937m), III (7555m), IV (7525m), şi Gangapurna (7455m), fac din aceasta zi una de exceptie. Cazare la pensiune.

Ziua 9: Khangasar
Tura de aclimatizare de 4 ore pana la cătunul Khangsar (3790 m), situat pe drumul care duce la Lacul Tilicho. Intoarcere Manang si dupa amiaza de repauz la pensiune.

Ziua 10: Ledar 
Urcam circa 5-6 ore pana la frumosul catun Ledar (4030 m).  Cazare la pensiune.

Ziua 11: Thorong Phedi
Urcam cca 4 ore pana la baza pasului Thorong in satul Thorong Phedi (4542 m). Cazare la cabana.

Ziua 12: Thorong La Pass 
Plecam foarte devreme pentru o etapa lungă pentru a ajunge la punctul de tranziţie între văile Marsyangdi şi Kali Gandaki, faimosul pas Thorong, incadrat la sud de Khatung Kang (6484 m) şi la nord de Thorungse (6481 m). Urmeaza coborârea abruptă pana la Muktinath (3800m), un complex magnific de altare hinduse şi budiste. Cazare la hotel dupa cca 8 ore de mers.

Ziua 13: Jomsom
Coborare intr-un peisaj desertic extraordinar. Vedere asupra varfurilor Nilgiri (7061 m) si Dhaulagiri (8167 m), al saptelea al planetei. Pe traseu vom vizita fortificatiile tibetane Jharikot si Kagbeni. Cazare la hotel la Jomsom (2720m).

Ziua 14: Zbor la Pokhara .
Program liber. Cazare la hotel.

Ziua 15: Kathmandu
Dimineata, transfer auto la Kathmandu.
Program liber. Cazare la hotel.

16:  Zbor Katmandu-Bucuresti.
Intoarcerea acasa.

- Annapurna Base Camp -
11 zile - 1950Euro

Ziua 1-2: Bucuresti- Kathmandu
Cazare la hotel in Kathmandu

Ziua 2: Ghandruk
Kathmandu - Pokhara - Ghandruk
Zbor la Pokhara (30 min), masina 1h30' catre Naya Pul iar apoi trekking cca 6h catre Ghandruk pana la o altitudine de 1940m.
Noapte la pensiune.

Ziua 3: Ghandruk - Chhomorong
Trekking 5-6h catre Chhomrong, alt 2170m
Ziua incepe cu o coborare abrupta catre Kimrong Khola apoi continua cu o urcare abrupta catre Chere Danda, apoi o noua coborare usoara catre Chhomrong. Pe drum vom admira paduri si in zare varfurile Annapurna Sud, Ganggapurna si Machhapuchhre sau Fishtail Mountain
Noaptea la pensine in Chhomrong

Ziua 4: Chhomrong - Dovan
Trekking 6-7h catre Dovan, alt 2580m.
Incepem cu o coborare catre Khuldi apoi continuam catre Bamboo unde facem un popas iar apoi o urcare sustinuta catre Dovan. Pe drum vom traversa tufisuri de bambus.  Noaptea la pensiune in Dovan

Ziua 5: Dovan - Deurali
Trekking 4-5h catre Deurali, alt 3230m
Ziua 4 este o zi scurta si usoara de mers si veti avea timp sa va bucurati de peisaj. Noaptea la pensiune in Deurali.

Ziua 6: Machhapuchhre Base Camp
Deurali - Machhapuchhre Base Camp
Trekking 6h catre Machhapuchhre Base Camp, alt 3700m
Alta zi relativ usoara, dealungul unei albii de rau si prin umbra padurii. Ne vom opri la Himalaya Hotel pentru o pauza apoi continuam, ceva mai greu, catre Machhapuchhre Base Camp Machhapuchhre Base Camp ofera o vedere frumoasa catre Annapurna Sud si Machhapuchhre.
Petrecem noaptea in tabara de corturi.

Ziua 7: Annapurna Base Camp
Machhapuchhre Base Camp - Annapurna Base Camp
Trekking 3-4h catre Annapurna Base Camp, alt 4130m
Astazi vom ajunge la obiectivul propus, tabara de baza a Annapurnei.
De aici privelistea de 360 grade taie rasuflare. Deasupra noastra, vertical, peretele sudic al Annapurnei, apoi Machhapuchhre, Annapurna I, Hiunchuli, precum si multe alte varfuri spectaculoase.
Petrecem noaptea in tabara de corturi ABC.

Ziua 8: Bamboo
Annapurna Base Camp- Bamboo
Dupa micul dejun, coboram pe acelasi traseu ca la urcare, cca 6h catre Bamboo, alt 2310m. Petrecem noaptea in tabara de corturi din Bamboo.

Ziua 9: Jhinu Dada
Bamboo - Jhinu Dada, alt 1760m - 6h.
De dimineata pornim in urcare usoara catre Kuldighar, urmeaza o coborare catre Chhomrong Khola iar apoi urcam treptele de piatra catre Chhomrong. Poteca ne poarta apoi din nou in coborare usoara catre Jhinu Danda unde vom petrece noaptea. Optional la 20 min de Jihnu Danda putem vizita izvoarele termale. Petrecem noaptea la pensiune.

Ziua 10: Jhinu Dada - Pokhara
Mergem cu jeep-ul pana in Pokhara, cca 1 hr iar apoi avionul catre Kathmandu si apoi la hotel. In functie de ora zborului, vom avea restul zilei liber pentru a vizita Kathmandu. Petrecem noaptea la hotel.

Ziua 11: Kathmandu - Bucuresti.
Transfer hotel-aeroport. Ne luam la revedere de la Nepal si plecam spre casa.
Felicitari pentru expeditie si bun venit acasa.

 

- Everest Base Camp -
Ruta Clasica:  15 zile - 2600 Euro
(+ Optiune  Island Peak: +1200 euro si + 2 zile )


Ziua 1-2: Bucuresti-Katmandu

Zbor Bucuresti-Katmandu.
Cazare la hotel.

Ziua 3: Lukla
Zbor Katmandu-Lukla.
Trekking pana la „Phakding” (2640m) prin „Tadokoshi” .
Cazare la cabana.

Ziua 4: Namche Bazar
Ascensiune pe cursul raului „Dudh Khosi” pana la „Namche Bazar”-capitala Sherpa (3440m).
Cazare la cabana.

Ziua 5: Aclimatizare Namche Bazar
Zi de aclimatizare. Vom urca pana în satele izolate „Khumjung” (3790m) si „Kunde” (3825m) și apoi vom reveni la Namche Bazar.
Cazare la cabana.

Ziua 6: Tenggboche
Vom urca pana la „Tenggboche” (3860m) unde este o celebra manastire, construita la picioarele impresionantilor „Thamserku” (6618m) si „Kang Tega” (6685m).
Cazare la cabana.
.
Ziua 7: Dingboche
Vom urca pe traseul clasic la „Dingboche” (4400m), si vom avea in fata „Ama Dablam” (6856m), unul dintre cei mai frumosi munti ai lumii.
Cazare la cabana.
(De aici se pleaca si spre Island Peak)

Ziua 8: Gorak Shep
Vom continua traseul catre „Lobuche” (4930m). De aici traseul urmeaza o vale linistita si apoi o zona stancoasa. Vom ajunge la „Gorak Shep” (5160m).
Cazare la cabana.

Ziua 9: Everest Base Camp
Dimineața vom urca vrful „ Kala Pattar” (5600m) pe o poteca abrupta pe alocuri. Din varf, vederea asupra Everestului, „Cascadei de gheata” si a lui „Nuptse” (7861m) iti taie rasuflarea !
După aceea vom „da o fuga” pana in tabara de baza (5350m) pentru ascensiunea pe cel mai inalt varf al lumii : Everest., locul pe unde au poposit cei mai temerari alpinisti ai lumii inaintea marii ascensiuni.Vom cobora inapoi la „Gorak Shep”.
Cazare la cabana.

Ziua 10: Pangboche  (sau optional Island Peak* vedeti la final)
Vom cobora pana la Pangboche, la poalele lui Ama Dablam.
Cazare la cabana.

Ziua 11: Namche Bazar
Vom traversa pe curba de nivel pana în valea alaturata, având în fata ochilor un spectacol al crestelor Himalayene. Urmează o ascensiune abrupta urmata de coborarea lenta către Namche Bazar,
Cazare la cabana.

Ziua 12: Intoarcere la „Lukla” (2850m).
Cazare la cabana.

Ziua 13: Katmandu
Zbor Lukla-Katmandu.
Cazare la hotel.

Ziua 14: Zi de rezerva

Ziua 15: Zbor Katmandu-Bucuresti
Intoarcerea acasa

-------------------------------------------------------

*OPTIUNE: ASCENSIUNE ISLAND PEAK
Necesita 2 zile in plus si + 1200 euro

Ziua 10: Chukung
Vom cobora pana la Pangboche, si apoi vom mai urca putin pana in satul Chukung (4700m).
Cazare la cabana.

Ziua 11: Tabara superioara
Astazi vom urca o diferenta de nivel de apropape 1000m pana in tabara superioara a lui “Imja Tse” sau ‘Island peak”. Cazare la cort.

Ziua 12: Ziua varfului!
Ziua varfului !  Vom ataca astazi varful de aproape 6200m, iar dupa succesul la varf pentru care vom munci toti in echipa, vom cobora pana la Dengbocche (4400m).

Ziua 13: Namche Bazar
Continuam coborarea lenta către Namche Bazar,
Cazare la cabana.

Ziua 14: Lukla
Intoarcere la „Lukla” (2850m).
Cazare la cabana.

Ziua 15: Katmandu
Zbor Lukla-Katmandu.
Cazare la hotel.

Ziua 16: Zi de rezerva.

Ziua 17: Zbor spre casa
Zbor Katmandu-Bucuresti.

 

- Everest Base Camp -
via Chola Pass:  16 zile - 2600 Euro PROMO
(+ Optiune  Island Peak: +1200 euro si + 2 zile )


Ziua 1: Bucuresti-Katmandu

Zbor Bucuresti-Katmandu.
Cazare la hotel.

Ziua 2: Ramchap
Transfer rutier la Ramachap (cca 6 h).
Cazare la Pensiune.

Ziua 3: Lukla Phakding
Zbor Ramachap-Lukla.
Trekking pana la „Phakding” (2640m).
Durata traseu-2h. Cazare la pensiune.

Ziua 4:  Namche Bazar
Ascensiune pe cursul raului „Dudh Khosi” pana la „Namche Bazar”
capitala Sherpa (3440m).
Durata traseu-6h. Cazare la pensiune.

Ziua 5: Dhole
Astazi ne vom abate de la traseul clasic urmat de majoritatea turistilor intrand pe o vale paralela, mult mai putin circulata. Vom inopta la Dhole (4100m).
Durata traseu-6h. Cazare la pensiune.
.
Ziua 6: Gokyo
Vom continua ascensiunea avand in fata varful Cho Oyu pana la Gokyo pe malul unui frumos lac.
Durata traseu-6h. Cazare la pensiune.

Ziua 7: Cho La Pass Phedi
Asatazi dimineata ne vom bucura de frumusetea zonei si dupa amiaza vom pleca catre Cho La Pass Phedi.
Durata traseu-3h. Cazare la pensiune.

Ziua 8: Cho La Pass
Astazi vom traversa spectaculosul Cho La Pass (5368m)
si apoi vom cobora la Dzonglha (4830m).
Cazare la pensiune.

Ziua 9: Gorak Shep
Vom continua traseul catre „Lobuche” (4930m). De aici traseul urmeaza o vale linistita si apoi o zona stancoasa. Vom ajunge la „Gorak Shep” (5160m).
Durata traseu-8h. Cazare la pensiune.

Ziua 10: Kala Pattar si Tabara de Baza
Dimineața vom urca varful „ Kala Pattar” (5600m) pe o poteca abrupta pe alocuri. Din varf, vederea asupra Everestului, „Cascadei de gheata” si a lui „Nuptse” (7861m) iti taie rasuflarea !
După aceea vom „da o fuga” pana in tabara de baza (5350m) pentru ascensiunea pe cel mai inalt varf al lumii : Everest, locul pe unde au poposit cei mai temerari alpinisti ai lumii inaintea marii ascensiuni.
Vom cobora inapoi la „Gorak Shep”.
Durata traseu-2h. Cazare la pensiune.

Ziua 11: Coborare la Dingboche (4400m).
Vom cobora pana la “Dingboche” (4400m), la poalele lui Ama Dablam.
Cazare la pensiune.

Ziua 12: Namche Bazar
(sau azi se face separarea pentru optiunea  Island Peak, vedeti la final)
Vom cobor,a trecand prin „Tenggboche” (3860m) unde este o celebra manastire construita la picioarele impresionantilor „Thamserku” (6618m) si „Kang Tega” (6685m), ajungand in final din nou la Namche Bazar,
Cazare la pensiune.

Ziua 13: Lukla
Intoarcere la „Lukla” (2850m).
Cazare la pensiune.

Ziua 14: Zbor Katmandu-Bucuresti
Zbor Lukla-Ramachap si apoi transfer rutier la Kathmandu.
Cazare la hotel.

Ziua 15: Kathmandu si zi de rezerva
Program liber in Kathmandu si posibila zi de rezerva in cazul in care datorita conditiilor meteo nu se va putea zbura la timp din Lukla .

Ziua 16: Zbor Katmandu-Bucuresti
Zbor Kathmandu-Bucuresti. Intoarcerea acasa.

-------------------------------------------------------

*OPTIUNE: ASCENSIUNE ISLAND PEAK
Necesita 2 zile in plus si + 1200 euro

Ziua 12: Tabara Island Peak
Astazi vom urca pana in tabara de baza a lui “Imja Tse” sau ‘Island Peak”.
Cazare la cort.

Ziua 13: Ziua varfului !
Vom ataca astazi varful de aproape 6200m si apoi vom cobora pana la “Chukung” (4700m).
Cazare la pensiune.

Ziua 14: Namche Bazar
Vom cobora trecand din nou prin “Dingboche” si apoi prin „Tenggboche” (3860m) unde este o celebra manastire, construita la picioarele impresionantilor „Thamserku” (6618m) si „Kang Tega”
(6685m) ajungand in final, din nou la Namche Bazar,
Cazare la pensiune.

Ziua 15: Lukla
Intoarcere la „Lukla” (2850m).
Cazare la pensiune.

Ziua 16: Lukla - Kathmandu
Zbor Lukla-Ramachap si apoi transfer rutier la Kathmandu.
Cazare la hotel.

Ziua 17:  Kathmandu si zi de rezerva
Program liber in Kathmandu si posibila zi de rezerva in cazul in care datorta conditiilor meteo nu se va putea zbura la timp din Lukla

Ziua 18: Zbor spre casa
Zbor Katmandu-Bucuresti.

 

ATENTIE : Aclimatizarea este buna pe aceste trasee, însă fiecare persoana reacționează diferit la altitudine. Chiar avand o stare de sanatate buna, nu va putem garanta ca organismul dumneavoastra va raspunde corect acestei solicitari. Suntem pregatiti insa sa reactionam rapid si sa contracaram efectele raului de altitudine, coborand cu dumneavoastra la primele simptome grave de AMS.

Pretul acestor expeditii include:

• Transport,transferuri.
• Taxe de aeroport
• Cazare (hotel in Kathmandu, cabana pe traseu iar pentru Island Peak, cort in ziua 11.
• Ghid
• Porteri
• Pentru Island Peak se adauga 1200 euro.

Pretul nu include:
• Bacsisurile (25eur/pers/ghid si 25 eur pers/porter)
• Taxa de viza. (25 USD/15 zile sau 40 USD / 30zile)
• Asigurarea medicala.
• Activitatile neincluse in program.
• Dusurile mai mult sau mai putin calde, la cabane (1-5 euro).
• Masa si bauturile.
• Suplimentul pentru camera single (numai la hotel, la cabane fiind imposibil de garantat o camera single).

 

Pretul este calculat pentru inscrieri individuale in conditiile formarii unui grup de minim 6 persoane.
Ghidul este asigurat pentru grup. La cerere, putem asigura si ghid individual. Va rugam soliciati oferta.
Pentru inscrieri de grup (mai mult de 4 persoane) – oferte speciale

(function($){ $('video').prop('muted', true) })(jQuery); .video-container { object-fit: fill; }

Call Now

Aici Whatsapp 24/7