- AICI CALENDARUL EXPEDITIILOR PE 2024 - 2025 -

Mexic Guatemala Circuit

Circuit Mexic - Guatemala  16 zile
Mexico City, Antigua,Ciudad de Guatemala, Flores, Tikal, Palenque,San Critobal, Oaxaca, Tule...
16 zile - 3500 euro (indisponibil momentan)

 

Mexico City, Antigua, Ciudad de Guatemala

 

PROGRAMUL DETALIAT:

Ziua 1: Bucuresti – Mexico City
Zbor Bucuresti / Mexico City. Cazare.

Ziua 2: Mexico City
Una dintre cele mai mari metropole din lume, Mexico City este, de asemenea, cel mai vechi centru urban din emisfera vestica, odinioara numit Tenochtitlan. Conquistadorul spaniol Hernan Cortes si oamenii lui au fost coplesiti la vederea impunatoarelor temple ale aztecilor. Inconjurate de unele dintre cele mai frumoase clădiri din perioada colonială, se afla ramasitele unuia dintre principalele monumente aztece , Templo Mayor. Formele sale misterioase dainuiesc din timpul civilizației pre-hispanice, care a inflorit aici cu mult timp în urma.
Vizita capitalei, prima oprire este Zocalo (piata principala), unul dintre cele mai mari piete publice din lume. Vom vizita Catedrala Metropolitana - cea mai mare biserica din America Latina, si Palacio Nacional - care gazduiește picturi murale ale lui Diego Rivera care descriu istoria Mexicului. Continuam apoi de-a lungul faimosului bulevard Paseo de la Reforma, construit in timpul domniei de scurta durata a imparatului Maximilian, pentru a lega piata principala si castelul sau din Chapultepec. Ultima noastra oprire este la Muzeul de Antropologie, unde vom explora comorile culturii aztece.

Ziua 3: Mexico City - Ciudad de Guatemala-Antigua
Zbor in Guatemala. Cazare in bine conservatul oras colonial : Antigua. Cazare la hotel.

Ziua 4: Antigua - Lago Atitlan
Dimineata vizita frumosului oras romantic, fosta capitala a Guatemalei. Dupa amiaza plecam la Panajacel, pe malul lacului Atitlan. Aici este o zona remarcabila prin frumuseatea peisajului si traditii.

Ziua 5: Lago Atitlan-Antigua
Dimineata vom face o croaziera pe superbul lac, strajuit de vulcani iar dupa amiaza ne vom intoarce la Antigua.

Ziua 6 : Antigua-Ciudad de Guatemala-Flores
Plecam catre nord, abia catre seara ajungand la Flores, un frumos orasel insular de pe lacul Peten Itza.

Ziua 7 : Tikal
Astazi vom vizita ruinele misterioasei asezari maiase descoperite in inima junglei. Vom inopta la Flores.

Ziua 8 : Flores-Palenque
Doua tronsoane rutiere si unul nautic ne despart de Palenque. Aici exista un alt sit Maya celebru.

Ziua 9: Palenque
Astazi vom vizita Palenque, situl arheologic inconjurat de jungla, unul dintre cele mai importante situri ale "lumii Maya". La poalele muntilor Tumbala, vechiul sit Maya din Palenque se afla pe o terasă cu vedere spre campiile mlastinoase care se intind spre nord pana la coasta Golfului. Palenque a atins apogeul intre 500 si 700 d.Hr., cand influenta sa s-a extins de-a lungul bazinului raului Usumacinta. Eleganta si maiestria cladirilor precum si specificul sau mitologic atesta geniul creator al acestei civilizatii. Acesta a fost lunca raului Usumacinta care, cel mai probabil a furnizat locuitorilor din Palenque resursele necesare construirii orasul lor extraordinar. Binecuvantat cu cea mai mare medie de precipitatii din Mexic, aceasta fertila campie aluvionara a putut fi cultivata cu succes in terase, si a putut produce o recolta care nu numai ca a putut sustine o forta de munca mare, dar, de asemenea, a putut oferi o abundenta care a putut fi comercializata de-a lungul raului Usumacinta, contribuind la cresterea economica a zonei .

Ziua 10: Palenque - Agua Azul - San Cristóbal de las Casas
Dupa micul dejun mergem la cascada Agua Azul pentru a admira apele turcoaz ale acesteia. Dupa aceea, ne vom continua drumul pana la San Cristóbal de Las Casas unde vom inopta.
San Cristobal de las Casas este un oras specific populatiei Chiapaneca amplasat in inima unei jungle. Singura modalitate de a ajunge la San Cristobal este un drum de două ore de la Tuxtla Gutierrez. Pe parcurs, caldura tropicala si vegetatia bogata fac loc treptat aerului racoros de munte si padurii de pin care inconjoara San Cristobal, unde zilele sunt insorite si calde, iar noptile sunt racoroase. Chihlimbarul, piatra translucid provenita din rasina coniferelor fosilizate este din belsug in regiune, și magazinele atragatoare din oras expun minunate bijuterii faurite din chihlimbar sau din argint.

Ziua 11: San Cristóbal De Las Casas - Comunitati indiene
Vom explora pe jos centrul orasului colonial San Cristobal de las Casas. Vom vizita catedrala cu interiorul sau generos si amvon sau incrustat cu aur si biserica dominicana Templo de Santo ce dateaza din secolul al 16-lea. Vom avea timp pentru a vizita si piata de produse artizanale din fata bisericii, unde indienii tzotzil de pe dealurile din jur vin sa faca comert. Vom merge apoi 10 km spre zonele muntoase Chiapas pana in satele indienilor Tzotzil din San Juan Chamula si Zinacantan. Tzotzils sunt urmasii mayasilor ce pastreaza cu sfintenie costumele, credinte si obiceiuri acestora. Interiorul bisericilor, locuintelor precum si imbracamintea cetatenilor au de asemenea un farmec aparte. Vom vizita frumoasa biserica alba din San Juan Chamula. Vom vizita apoi satul Zinacantan din apropiere, cu biserica sa micuta si piata de produse artizanale.

Ziua 12: San Cristóbal - Canionul Sumidero - Oaxaca
Ne vom bucura de peisajele spectaculoase oferite de muntii sudici. Plimbare cu barca prin Canionul Sumidero, cu o adancime maxima de 1.000 de metri (3300 picioare). Dupa pranz dejun plecam la Tuxtla Gutierrez, capitala statului Chiapas. Vom continua calatoria pana la Oaxaca, un oras frumos bogat in traditii.

Ziua 13: Oaxaca - Monte Alban - Mitla - Tule
Mic dejun . In timpul vizitei de dimineata la Monte Alban, un mare sit arheologic construit, pe un varf de munte turtit , unde vom gasi urme ale vechilor olmeci, mixteci si zapoteci. Piata principala, observatorul, mormantul # 7, pietrele dansatorilor sunt doar cateva dintre punctele culminante ale sitului. De aici ne vom indrepta catre Mitla, una dintre cele mai enigmatice locuri sacre. Satul are cladiri decorate cu mozaicuri simbolice. Pe drum ne vom intalni copacul Tule, probabil, unul dintre cei mai batrani copaci din lume. Intoarcere la Oaxaca si vizitarea acestui frumos oras, inclusiv Catedrala, magnifica biserica Santo Domingo si Muzeul Regional.

Ziua 14: Oaxaca- Puebla - Mexico City
Plecare spre Puebla, "City of Angels", vizitam Santa Maria Tonantzintla, templu superb decorat de maini ingenioase. Odata ajunsi la Puebla vizitam Capela Rosario, Catedrala, Piata Mare si centrul istoric. Orasul este dominat de vulcanii Popocatepetl (5462 m) şi Iztaccihuatl (5286 m). Luam pranzul si plecam catre Ciudad de Mexico.

Ziua 15-16: Mexico City - Bucuresti
Zi libera.  Optional vizitarea situlului Teotihuacan, situat la 50 km nord-est de Mexico City. Teotihuacan este unul dintre cele mai impresionante orase ale lumii antice, loc sacru pentru azteci. Vom explora temple sale, palate și piramide, inclusiv Complexul Quetzalpapalotl Palace, Templul de scoici cu pene, Piramida Lunii, si imensa Piramida a Soarelui, catalogata printre cele mai mari din lume.
Zbor catre casa

Pretul include:
Biletele de avion pentru cursele interne si internationale
Taxele de aeroport
Transferuri + transport auto + naval
Insotitor de grup roman pe toata durata calatoriei
Cazare in camera dubla hotel 3*
Masa (mic dejun)

 

(*NOTA: programele aflate la categoria Buget, Best Price sau cele aflate in Promotie nu mai beneficiaza de nicio alta reducere sau promotie suplimentara sau cumulata)

Pretul nu include:
Taxa de viza, intrare si iesire din tara
Taxele de intrare la obiectivele turistice
Suplimentul pentru camera single 320 euro
Activitatile optionale
Alte activitati decat cele incluse in program
Alte mese decat cele incluse in program

(function($){ $('video').prop('muted', true) })(jQuery); .video-container { object-fit: fill; }

Call Now

Aici Whatsapp 24/7