- AICI CALENDARUL EXPEDITIILOR PE 2024 - 2025 -

Triglav – Excursie in Slovenia vf Triglav si pestera Postojna

TRIGLAV - SLOVENIA - ASCENSIUNE TRIGLAV
Triglav 2.864 m - Expeditie in Alpii Iulieni
6 zile - 600 Euro (Buget*)

Include: transport, cazari, taxe MONTANE, ghid

 

De ce ascensiune pe Triglav si vizita pestera Postojna?
Triglav, cu ai sai 2864  metri, este cel mai înalt munte din Slovenia și unul dintre cei mai frumosi si spectaculosi munti din zona.
Traseul spectaculos si peisajele sale il fac un obiectiv ravnit de trekkeri si alpinisti totodata.
Iar pestera Postojna cu cei peste 20 km de galerii si sali spectaculoase este unul din monumentele carstice de nivel mondial, obiectiv obligatoriu de vizitat.

ATENTIE:
nu este o tura care necesita alpinism, dar datorita multiplelor pasaje expuse si portiuni tehnice, aceasta tura nu este recomandata celor cu rau de inaltime sau fara experienta montana.

PROGRAMUL DETALIAT AL EXPEDITIEI:

- ZIUA 1: Romania - Ungaria
Plecam din Brasov dimineata devreme si luam calea spre Bled (Slovenia). Drumul fiind lung, vom ramane o noapte la o pensiune in Ungaria.

- ZIUA 2: Slovenia - Lacul Bled
Luam micul dejun si ne continuam drumul spre localitatea Bled din Slovenia. Odata ajunsi in Bled, ne vom relaxa scaldandu-ne in apele cristaline ale lacului cu acelasi nume, un lac alpin foarte ‘’fotogenic’’. Vom explora atractiile zonei si chiar vom degusta vinurile specifice zonei. Seara, vom pregati echipamentul si vom face planul pentru a doua zi, dar si pentru intrega ascensiune.
Cazare la casute/ cort in campingul Kamne Dovje, Mojstrana in zona Parcului National Triglav.

- ZIUA 3: Triglav - cabana Kredarica 2515m
Dupa micul dejun vom pleca catre baza Triglavului si vom continua pana la cabana Kredarica 2515 m (Triglavski Dom), unde vom innopta. Traseul pana la cabana va dura aproximativ 5 ore. Va fi un traseu solicitant dar cu adevarat minunat, cu privelisti deosebite spre fata nordica a Triglavului.

- ZIUA 4: Triglav - Ziua varfului!
Dupa micul dejun vom incepe ascensiunea celui mai inalt munte din Slovenia - Triglav, avand parte de portiuni de urcare sustinuta si catarat. Traseul este bine marcat si datorită sederii noastre in cabana din apropierea varfului, traseul din aceasta zi nu va fi unul lung. Vom ajunge pe varf in aproximativ 2 ore. Dar desi nu este un traseu lung, va fi unul dificil cu zone expuse si numeroase zone cu cabluri, ceea ce necesita o maxima atentie si o conditie fizica buna.
Dupa ce vom marca reusita prin cateva fotografii de grup, vom incepe coborarea inapoi la cabana unde vom lua pranzul, urmand ca apoi sa ne intoarcem la campingul Kamne Dovje.

- ZIUA 5: Vizita la pestera Postojna si defileul Defileul Skocjan
Azi vom vizita 2 mari atractii ale Sloveniei, pestera Postojna si defileul Defileul Skocjan.
Pestera Postojna are mai bine de 20 de kilometri de galerii, sali magnifice şi coridoare, fiind cea mai mare atractie turistica din Slovenia si unul dintre cele mai mari monumente carstice din lume. Ne vom deplasa cu trenuletul in interiorul pesterii si o vom admira in toata splendoarea ei.
Raul Reka formeaza pentru circa 4 km un defileu extraordinar, dupa care dispare in subteran pentru inca 34 km iar apoi iese la suprafata si se varsa in Marea Adriatica. Din locul unde raul dispare in subteran, incep cavitatile subterane, care formeaza o pestera uluitoare de aproximativ 4 km. Intregul fenomen carstic este declarat sit UNESCO.
Dupa vizitarea acestora, ne intoarcem in camping unde vom petrece ultima noapte in Slovenia.

- ZIUA 6: Intoarcerea acasa.
Ne vom trezi dis-de-dimineata si ne vom indrepta spre casa pe traseul pe care am venit.

OPTIUNE: La cerere se poate organiza tura cu transport cu avionul, Bucuresti-Ljubljana si retur!

*Exista si varianta unei rute mai tehnice, urcarea pana la Studlhutte fiind  similara. De acolo se parcurge ruta Studlridge, cu coborare pe ruta clasica la Johann Hütte.  Aceasta ruta presupune modificarea numarului de zile  și a tarifului.

Pretul include:

- Transport auto Brasov-Bled-Brasov
- Transferuri
- Ghid roman pe toata durata calatoriei
- Cazare la pensiune in Ungaria cu mic dejun inclus
- Cazare camping Kamne Dovje
- Cazare la cabana Kredarica
- Biletele de acces in Pestera Postojna si in Defileul Skocjan

Pretul nu include:

- Supliment de single
- Masa (cu exceptia hotelurilor/ pensiunilor unde este inclus MD)
- Bauturile alcoolice si nealcoolice
- Orice alte servicii solicitate de turisti, dar nespecificate in program

Pretul este calculat pentru inscrieri individuale in conditiile formarii unui grup de minim 4 persoane
Important: Ghidul este asigurat pentru grup. La cerere expersa, putem asigura si ghid individual. Va rugam soliciati oferta.

(*NOTA: programele aflate la categoria Buget, Best Price sau cele aflate in Promotie nu mai beneficiaza de nicio alta reducere sau promotie suplimentara sau cumulata)

(function($){ $('video').prop('muted', true) })(jQuery); .video-container { object-fit: fill; }

Call Now

Aici Whatsapp 24/7