- AICI CALENDARUL EXPEDITIILOR PE 2023 -

Noua Zeelanda – Circuit 20 zile

Circuit Noua Zeelanda (cu sau fara Australia)

18 zile sau 20 zile 

 

Circuit Noua Zeelanda
- varianta fara Australia -
 18 zile - 4000 Euro

Ziua 1 - 3: Bucuresti - Christchurch
Sosire în Christchurch (se poate face o escala de o zi,pentru a face zborul mai usor). Transfer la hotel. Optiuni pentru dupa-amiaza: odihnă pentru recuperarea declajului de fus orar sau vizita acestui mic oraş foarte "british" numit si "Garden City". Cazare hotel.

Ziua 4: Christchurch - Lake Tekapo (transfer şi activităţi opţionale)
Traseu la Tekapo, lacul turquoise, prin intermediul frumoasei "inland scenic road" de-a lungul Alpilor de Sud.
Plimbare pe jos, pe malurile lacului. Aceasta zi este mai presus de toate o oportunitate de a ne bucura de mediul nostru (cabane cu vederi absolut superbe catre Lake Tekapo, cu grădini cochete) sau pentru activităţi opţionale

Activităţile optionale Lake Tekapo:
- două variante de zboruri posibile cu aeronave uşoare, deasupra Parcului National Aoraki / Mount Cook sau a Parcului Westland, unde se afla gheţarii Franz Josef şi Fox,amandoi aflati in Patrimoniul Mondial UNESCO:
- activitati de observare a cerului pe timp de noapte sau vizita pe timp de zi la Observatorul Astronomic, cunoscut pe plan international ca fiind unul din locurile din lume unde s-au luat masuri impotriva poluarii luminoase (de altfel in oraşul Tekapo chiar şi luminile publice sunt reduse la minimum) si prin rata mare de nopţi cu mare transparenţa şi stabilitate a atmosferei, atragand mii de vizitatori pentru a observa cerul în emisfera sudică.
- băile Tekapo ofera bazine cu apă caldă naturala, situate idilic printre arbori (sunt disponibile de asemenea saună şi pachete SPA).

Ziua 5: Lake Tekapo - Te Anau
Transferul în ţara Lacurilor de sud, până la Te Anau. Noi urmăm Lacul Wakatipu pentru a ajunge la Parcul Naţional Fiorland. Cazare la pensiune.

Ziua 6: Te Anau - Milford Sound
Ne inscriem pe unul dintre cele mai frumoase drumuri din ţară, Milford Road pe care il vom parcurge dus intors. Pe parcursul celor 1:30h de deplasare vom face o multime de opriri printre fiorduri in zona Milford Sound in „tara de legenda” - o zona care nu trebuie ratata. Cazare la pensiune.

Ziua 7: Te Anau – Queenstown
Calatorie catre „capitala activităţilor în aer liber” cum mai este denumit Queenstown, amplasat într-un decor somptuos intre lacuri şi munţi. Sosirea în Queenstown pe Lacul Wakatipu şi lanţul Remarkables este de neuitat . Cazare la hotel.

Ziua 8: Queenstown: zi libera
Toată lumea se poate bucura de libera alegere a unor activitati optionale. Intrucat aceste activitati sunt solicitate de catre foarte multi turisti va sugeram sa luati legatura cu ghidul dvs cel mai tarziu in ziua a 4-a a sejurului dvs astfel incat sa se poata face rezervarile solicitate.
Iata ce optiuni aveti pentru aceasta zi
- caiac în peisajele din Lord of the Rings,
- rafting pe unul din raurile din zona
- o zi de drumeţie pe Track Routeburn, unul din traseele cele mai renumite din ţară
- degustare la o crama unde puteti savura unele din cele mai sudice vinuri din lume in Central Otago,
- explorarea zonei în vehicule "cu doi cai"
- sau pur si simplu aceasta zi poate fi o oportunitate de a hoinari prin Queenstown. Cazare la hotel.

Ziua 9: Queenstown – Vizita la Gheţarul Fox
Plecam spre Marea Tasmaniei, peste drumuri frumoase de munte. Între Queenstown şi Wanaka, ne vom afla în Valea Cardrona, cel mai înalt drum din Noua Zeelandă. Pe drum facem o oprire la Terasa Crown pentru o ultima privire spre Queenstown şi asupra regiunii. Noi urmăm succesiv lacurile Hawea şi Wanaka apoi Muntele Aspiring şi gheţarii sai pentru ca mai apoi sa trecem Pasul Haast . Descoperim ghetarul Fox uriaşa limba de gheaţă care impinge si striveste padurile din vale. Cazare la motel.

Ziua 10: Ghetarul Franz Josef Glacier - Punakaiki
Transfer la Franz Josef Glacier (aproximativ 1:30) apoi plecare la Greymouth, cel mai mare oras de pe coasta de vest. Plimbare (cca 1:30 mers pe jos) la extraordinarele formaţiuni de rocă de la Pancake Rocks, care seamnan cu tort pietrificat. Cazare intr-un complex de apartamente.

Ziua 11: Punakaiki - Picton: vizionarea leii de mare
Oprire la Cape Foulwind unde vom vedea una dintre cele mai mari colonii de lei de mare din ţară. Apoi vom pleca catre Picton, poarta de acces la Queen Charlotte Track.

Aici avem doua optiuni:
1. Pentru cei care vor sa parcurga celebrul traseu de trekking, in cursul zilei urmatoare, cazare la cort.
2. Traversarea stramtorii Cook, ajungand la Wellington, unde veti beneficia de o zi de odihna in care puteti descoperi si capitala Noii Zeelande.

Ziua 12: Picton - Queen Charlotte Track - Wellington
Superba drumetie pe Queen Charlotte Trekk, traseu care oferă o călătorie spectaculoasă prin Marlborough Sounds, pornind de la istoricul Ship Cove unde si-a instalat Capitanul Cook in cateva randuri tabara de baza, prin Anakiwa în braţul Grove si oferind vederi de neegalat catre Queen Charlotte şi Kenepuru Sounds. Apoi vizitam Insula Motuara, rezervatie ornitologica veritabil Sanctuar de conservare a vietii salbatice. Pe drumul de intoarcere, nu este neobişnuit să vezi delfinii sau balenele în Fiordul Marlborough Sound. Seara îmbarcare pe feribot, traversam Strâmtoarea Cook, pentru a ajunge în jurul orei 22:30, la Wellington. Cazare la hotel.

Ziua 13: Wellington - Tongariro National Park
Tongariro National Park, bijuterie vulcanica! Din Wanganui, drumul devine sinuos, dar absolut sublim! Treptat Muntele Ruapehu isi face aparitia apoi Muntele Ngauruhoe, ambii fiind vulcani activi. In fine apare si Muntele Tongariro si în cele din urmă avem intregul parc în faţa ochilor noştri. Optional se poate face un survol cu durata de 35 minute.

Ziua 14: Tongariro - Orakei Korako
Traseul continua pe langa Lacul Taupo, oprire apoi la Orakei Korako (valea ascunsă). Acest site geotermal uitat, de o minunata frumuseţe va fi primul dintre cele trei parcuri importante din regiunea Rotorua pe care le vom explora in aceasta calatorie. Cazare la motel.

Ziua 15: Regiunea Rotorua Wai-O-Tapu şi Valea Waimangu
Dimineaţa excursie pe jos la Wai-O-Tapu. Printre punctele forte ale acestui parc sunt varietatea de culori coborate parca din paleta de un artist, dar mai ales coabitarea dintre focul subteran şi vegetaţia luxuriantă de afara. Ne vom petrece după-amiaza la Waimangu Volcanic Valley, cel mai tanar sistem geotermal din lume, pe care il vom descoperi în întregime pe jos. Aceasta falie lunga de 17 km, este rezultatul erupţiei de pe Muntele Tarawera din 1886. Ne întoarcem la punctul de plecare cu microbuzul marcati fiind de experienta traita, de culori si mirosuri. Cazare la cabana

Ziua 16-18: Rotorua – Auckland - Bucuresti
Turul orasului Auckland si timp liber. Seara, masa de ramas bun. Cazare la hotel. Zborul spre casa.

 

Circuit Noua Zeelanda
- varianta prin Australia -
 20 zile - 4300 Euro 


Ziua 1-4  Bucuresti – Queenstown

(se va face o escala de o zi,in Singapore sau in Melbourne)
Sosire în Queenstown, „capitala activităţilor în aer liber” cum mai este
denumit  orasul  amplasat într-un decor somptuos intre  lacuri  şi munţi. Transfer la hotel. Program liber pentru recuperarea declajului de fus orar.

Ziua 5: Queenstown: zi libera
Toată lumea se poate  bucura de libera alegere a unor  activitati optionale cum ar fi:
- caiac în peisajele din Lord of the Rings
- rafting pe unul din raurile din zona
- canioning
- o zi de drumeţie pe Track Routeburn, unul  din traseele  cele mai renumite din ţară
- degustare la o crama unde puteti savura  unele din cele mai sudice vinuri din lume  in Central Otago,
- bungee jumping
-explorarea zonei pe 2 roti
- sau pur si simplu aceasta zi poate fi o oportunitate de a hoinari prin  Queenstown.
Cazare la hotel.
Amatorii de drumetii au ocazia sa parcurga timp de 3 zile frumosul Track Routeburn fiind preluati de catre masina noastra inainte de Milford Sound.

Ziua 6: Queenstown-Te Anau
Urmăm malul lacului Lacul Wakatipu pentru a ajunge la Parcul Naţional Fiorland. Cazare la pensiune.

Ziua 7: Te Anau - Milford Sound si retur
Ne inscriem pe unul  dintre cele mai frumoase drumuri din ţară, Milford Road pe care il vom parcurge dus intors. Pe parcursul celor  1:30h de deplasare  vom face o multime de opriri printre fiorduri in zona  Milford Sound  in „tara de  legenda”  - o zona care nu trebuie ratata. Cazare la pensiune.

Ziua 8: Te Anau –Gheţarul Fox
Plecam spre Marea Tasmaniei, peste drumuri  frumoase de munte. Între Queenstown şi Wanaka, ne vom afla în Valea Cardrona, cel mai înalt drum din Noua Zeelandă. Pe drum facem o oprire la Terasa Crown pentru o ultima privire spre Queenstown şi  asupra regiunii. Noi urmăm succesiv lacurile Hawea şi Wanaka apoi  Muntele Aspiring şi gheţarii sai pentru ca mai apoi  sa  trecem Pasul Haast . Descoperim ghetarul  Fox uriaşa limba de  gheaţă care impinge si striveste padurile din vale. Cazare la motel.

Ziua 9: Ghetarul Franz Josef Glacier - Greymouth
Trekking la Franz Josef Glacier (aproximativ 1:30) apoi plecare la Greymouth, cel mai mare oras de pe coasta de vest.  Cazare la motel.

Ziua 10: Punakaiki - Picton
Plimbare (cca 1:30 mers pe jos) la extraordinarele formaţiuni de rocă  de la Pancake Rocks Cazare intr-un complex de apartamente.
Oprire la Cape Foulwind unde vom vedea una dintre cele mai mari colonii de lei de mare din ţară. Apoi vom pleca catre Picton, poarta de acces la Queen Charlotte Track.
Cazare la hotel.

Ziua 11: Picton - Queen Charlotte Track
Superba drumetie pe Queen Charlotte Trekk,  traseu care oferă o călătorie spectaculoasă prin Marlborough Sounds, pornind de la istoricul Ship Cove unde si-a instalat Capitanul Cook  in cateva randuri tabara de baza, prin  Anakiwa în braţul Grove si oferind vederi de neegalat catre Queen Charlotte şi Kenepuru Sounds. Pe drumul de intoarcere, nu este neobişnuit să vezi delfinii sau balenele în Fiordul Marlborough Sound.
Cazare la hotel.  

Ziua 12: Picton - Wellington
Dimineata  îmbarcare pe feribot, traversam Strâmtoarea Cook, vizita orasului Wellington. Cazare la hotel.

Ziua 13: Wellington - Tongariro National Park
Tongariro National Park, bijuterie  vulcanica! Din Wanganui, drumul devine sinuos, dar absolut sublim! Treptat Muntele Ruapehu isi face aparitia apoi  Muntele Ngauruhoe, ambii fiind vulcani activi. In fine apare si Muntele Tongariro si în cele din urmă avem intregul  parc  în faţa ochilor noştri.
Trekking in circuit 92h) pana la Taranaki Falls, caderi de apa inalte de 20 m in mijlocul campului de lava. In functie de dorinta grupului, putem continua excursia pana la lacurile din craterul Tama (2h).
Optional se poate face un survol  cu durata de 35 minute.

Ziua 14: Tongariro - Orakei Korako 
Traseul continua pe langa Lacul Taupo, oprire apoi la Orakei Korako (valea ascunsă). Acest site geotermal uitat, de o minunata  frumuseţe  va fi primul dintre cele trei parcuri importante din regiunea Rotorua pe care le  vom explora in aceasta calatorie. Cazare la motel.

Ziua 15: Regiunea Rotorua Wai-O-Tapu şi Valea Waimangu
Dimineaţa excursie  pe jos la Wai-O-Tapu. Printre punctele forte ale acestui parc sunt  varietatea de culori  coborate parca din paleta de un artist, dar mai ales coabitarea dintre focul  subteran şi vegetaţia luxuriantă de afara. Ne vom petrece după-amiaza la Waimangu Volcanic Valley,  cel mai tanar sistem geotermal din lume, pe care il vom descoperi în întregime pe jos. Aceasta falie lunga de  17 km, este rezultatul  erupţiei de pe Muntele Tarawera din 1886. Ne întoarcem la punctul de plecare cu microbuzul  marcati fiind de experienta traita, de culori si mirosuri. Cazare la motel.

Ziua 16: Rotorua – Auckland
Ultima zi in Noua Zeelanda. Transfer la Aukland. Turul orasului si timp liber. Cazare la hotel.

Ziua 17: Aukland - Melbourne
Dimineata zbor Aukland – Melbourne. Program liber in Melbourne. 

Ziua 18-20: Melbourne - Bucuresti
Zbor Melbourne – Bucuresti cu escala.
Bun venit acasa!

Pretul include:
•Biletele de avion pentru cursele interne si internationale
•Taxele de aeroport
•Transferuri + transport auto
•Bilete feryboat
•Insotitor de grup roman pe toata durata calatoriei
•Cazare in camera dubla (la hotel)

 

Pretul nu include:
•Masa
•Taxele de intrare la muzee si in rezervatii
•Suplimentul pentru camera single 800 euro
•Alte activitati decat cele incluse in program

 

(function($){ $('video').prop('muted', true) })(jQuery); .video-container { object-fit: fill; }

Call Now

Aici Whatsapp 24/7