- AICI CALENDARUL EXPEDITIILOR PE 2023 -

Ecuador si Galapagos – Circuit Best of Galapagos

Best of Ecuador & Galapagos

Quito, Vilacabamba, Saraguros, Bagnos, Rio Verde, Santa Cruz, Isabela, etc...
16 zile - 4300 Euro

Giant_Turtle_Galapagos_Testoasa

Circuit Best of Ecuador & Galapagos

 

ZIUA 1: Bucuresti - Quito
Zbor Bucuresti-Quito. Transfer hotel. Program liber.

ZIUA 2: Quito si imprejurimile
Dupa micul dejun ne indreptam catre periferia orasului Quito de unde vom lua “Teleferiqo Cruz Loma” una dintre cele mai inalte instalatii pe cablu din lume, pentru a urca la aproape 4000 metri pe Vulcanul Pichincha si a ne bucura de o superba panorama. Apoi vom vizita Intiñan Museum aflat la 'mijlocul Pamantului”. Acesta este strabatut de linia care marcheaza limita intre emisfera nordica si cea sudica – Ecuatorul!
Ne intoarcem apoi in Quito pentru a vizita orasul.

ZIUA 3: Quito – Baños (320km)
Plecam dimineata catre Baños unde vom ajunge in jurul pranzului. Orasul situat de la baza vulcanului activ Tungurahua este renumit pentru izvoarele cu apa termala. Altitudinea oraselului Baños îi conferă un climat agreabil cu imprejurimi atractive datorita vegetatiei bogate. Baños este, de asemenea, orasul poarta de acces catre jungla.

ZIUA 4: Baños - Rio Verde - jungla
Dupa micul dejun ne indreptam catre celebrul 'bulevard' al cascadelor. Ne vom opri la El Pailón del Diablo (cazanul diavolului). Urmam o mica poteca care traverseaza o frumoasa padure pana ajunge la un pod suspendat. Putem admira si de aici impresionanta cascada de, insa noi ne vom apropia pana cand apropape o vom putea atinge.
De-a lungul drumului vom admira multe pasari si vom vedea o mare varietate de fluturi si orhidee. Calatoria noastra continua de-a lungul drumului care coboara spectaculos. Aici vom avea o exceptionala panorama asupra bazinului superior al Amazonului. Ajungem la Raul Napo unde vom lua pranzul. Vom ramane pe acest drum pentru urmatorii 40 km pana la Puerto Barantilla. De aici vom naviga 2 km in aval, cu canoe largi si sigure, motorizate, pana cand vom ajunge la cabana noastra.

ZIUA 5: Explorarea junglei ecuadoriene
Mic dejun traditional si apoi pornim in explorarea junglei. Vom zari insecte interesante, vom decoperi vegetatia junglei incluzand arborele Ceibo, unul dintre cei mai mari copaci din bazinul Amazonului, cu radacinile sale impresionante. Ne intoarcem la cabana pentru pranz si odihna. Dupa amiaza vom naviga in susul raului cu canoea pentru a ajunge la o plaja cu nisip negru. Acolo vom vedea cum localnicii cauta aur si vom avea posibilitatea sa incercam noi insine. Apoi vom cobora pe rau pana la cabana.

ZIUA 6: Baños - Guano – Alausi (183 km)
Vom vizita Guano, un orasel unde localnicii sunt cunoscuti pentru covoarele tesute manual, pantofi si portofele de piele. In drumul nostru, daca vremea este buna putem admira cel mai inalt munte din Ecuador, vulcanul Chimborazo – 6384m, al carui varf este cel mai indepartat punct fata de centrul Pamantului, cu 2.1 km mai mult decat Everestul.
De aici ne vom indrepta spre un mic si pitoresc oras numit Alausi pentru a lua pranzul la un restaurant dragut situat langa gara. Dupa pranz vine partea cea mai interesanta a calatoriei. Ne deplasam in sus si jos cu Autoferro, pe traseul cu pante de pana la 45 grade, numit Nariz del Diablo ( Nasul Diavolului), o experienta de neuitat.

ZIUA 7: Alausi - ruinele Ingapirca - Cuenca (157 km)
Dupa micul dejun plecam spre Cuenca. Vom vizita in drum unul dintre cele mai importante situri arheologice din Ecuador, Ingapirca. Acesta a fost centru religios si administrativ. Cea mai importanta parte a sitului este Templul Soarelui care a servit ca important centru ceremonial al culturii Canari si Inca.
Vom pleca mai departe spre Cuenca si unde vom ajunge in cursul dupa-amiezii. Unul dintre primele lucruri pe care le vom observa cand vom intra in oras va fi multitudinea de cupole stralucitoare ale bisericilor, ce obtureaza linia orizontului.

ZIUA 8: Cuenca
Luam micul dejun si facem un tur al orasului. Strazile pietruite, raurile, balcoanele cu o arhitectura aparte, gradinile deosebite fac parte din atmosfera placuta a acestui oras istoric. Ne vom plimba prin centrul istoric si vom admira arhitectura din parcul si din imprejurimile parcului (piata, gradinile de flori, catedrala).
Dupa pranz vom vizita Parcul National Cajas aflat la doar 29km de Cuenca, un loc unde apa care se revarsa din rauri si lagunele par ca se unesc sa formeze un adevarat templu al naturii. Vom face o drumetie de-a lungul lagunei Toreadora pentru a admira deoasebita flora si fauna a acestei zone minunate. Putem lua cina la restaurantul 2 Chorreras (2 cascade) unde putem savura cea mai buna ciorba de cartofi. Ne intoarcem la Cuenca, restul zilei fiind liber.

ZIUA 9: Cuenca - Guayaquil (200km)
Guayaquil vizita de oras.

ZIUA 10: Guaiaquil - Santa Cruz (Galapagos)
Zbor Guaiaquil-Galapagos (Baltra, Insula Santa Cruz)
Vizitarea orasului si a Statiunii de Cercetare Biologica “Charles Darwin”.
Cazare la hotel.

ZIUA 11: Floreana (Galapagos)
Dupa micul dejun vom face o excursie in insula Floreana. Pe aceasta insula vom vedea diferite specii de broaste testoase. Vom putea face de asemenea snorkelling. Pranzul il vom lua tot pe insula iar seara ne vom intoarce la hotel in Santa Cruz.

ZIUA 12: Santa Cruz – Insula Isabela (Galapagos)
Mic dejun si vizitarea Golfului Tortuga. Pe la ora pranzului vom pleca cu barca motorizata de la Puerto Ayora catre Puerto Villamil in insula Isabella. Pe insula vom vizita Humedales- zona mlastinoasa. Aceasta este alcatuita din lagune, mlastini, padure de mangrove si adaposteste o multime de pasari specifice acestei zone din Oceanul Pacific. Poate fi parcursa pe jos de-a lungul mai multor poteci amenajate, care ofera posibilitati pentru fotografii exceptionale.
Vom mai vizita lacul Pasarilor Flamingo si plaja Iguanei. Cina si relaxare la cel mai bun bar din Puerto Villamil, Bar de Beto.

ZIUA 13: Insula Isabela (Galapagos)
Luam micul dejun si incepem tura noastra de trekking spre vulcanul Sierra Negra, tura ce va dura aproximativ 4 ore. Dupa pranz, vom merge la “Las Tintoreras”, micuta insula langa care pot fi observati rechini albi in zona canalelor de lava. Tot in acest areal mai pot fi observati pinguini, pasari marine, iguane sau lei de mare care lenevesc pe tarm. Se obisnuieste ca turistii sa beneficieze de echipamentul de snorkeling pus la dispozitie si sa faca scufundari in acest unic habitat, aceasta fiind cea mai spectaculoasa zona a Insulei Isabela.

ZIUA 14: Isabela - Santa Cruz – Guaiaquil - Quito
Transfer cu barca Puerto Villamil - Puerto Ayora.
Zbor Guaiaquil si apoi Quito.

ZIUA 15: Otavalo - Faimoasa piata de artizanat!
Vizita renumitei piete de artizanat aflate la 90km de Quito.

ZIUA 16: Quito - Bucuresti
Zbor Quito-Bucuresti
Intoarcerea acasa!

Pretul include:
• Biletele de avion pentru cursele interne si internationale
• Taxele de aeroport
• Transferuri + transport auto+naval
• Ghid roman pe toata durata calatoriei
• Cazare in camera dubla (la hotel 3*)
• Masa : pensiune completa 

Pretul nu include:
• Taxele de intrare la muzee si in rezervatii
• Suplimentul pentru camera single 400 Euro
• Asigurari de calatorie (recomandam medicala si storno)
• Alte activitati decat cele incluse in program

Pretul este calculat pentru inscrieri individuale in conditiile formarii unui grup de minim 6 persoane.

REDUCERI:
5% pentru Early Booking (min 6 luni in avans)

Reduceri: pentru inscrieri in grup si familii la plata integrala cu minim 3 luni inainte:
5% pentru 2 persoane
10% pentru 4 persoane
15% pentru 6 persoane

(reducerile nu se cumuleaza si nu se aplica la programele aflate la pret promotional)

(function($){ $('video').prop('muted', true) })(jQuery); .video-container { object-fit: fill; }

Call Now

Aici Whatsapp 24/7