- AICI CALENDARUL EXPEDITIILOR PE 2023 -

ISLANDA – Circuit Islanda

ISLANDA - CIRCUIT ISLANDA
Circuit in Islanda - tara Ghetii si a Focului -
9 sau 13 zile - 2000* sau 2500 euro

Include: zborurile, taxele aero, TRANSFERURI, cazari, MIC DEJUN, ghid

 

CIRCUIT ISLANDA 9 ZILE

Ziua 1 - Zbor Bucuresti - Reykjavik
Vom lua in primire autoturismul pe care il vom avea la dispozitie pe durata circuitului. Dupa preluarea masinii inchiriate ne vom indrepta spre Reykjavik.

Ziua 2 - Reykjavik - Borgarfjordur - Akureyri - 410 km
Astazi vom calatori spre Akureyri trecand prin Borgarfjorthur iar pe traseu vom putea vizita frumoasele cascade Hraunfossar si Barnafoss sau cel mai mare izvor termal al Europei - Deildartunguhver. De asemenea vom traversa regiunea Skagafjorthur, cunoscuta pentru celebrii cai salbatici islandezi si vom putea vizita Glaumbær, o ferma traditionala perfect conservata.

Ziua 3 - Akureyri - Lacul Myvatin - 200 km
Astazi vom pleca spre zona Lacului Myvatn, iar pe traseu vom o oprire pentru a vedea minunatele cascade gemene Godafoss (Cascadele Zeilor), dar si pentru o vizita scurta in satul Reykjahlid.
Dupa amiaza vom pleca in explorarea vecinatatilor Lacului Myvatn si a Parcului National Jokulsargljufur, unde vom descoperi privelisti impresionante, intr-un cadru natural deosebit.

Ziua 4 - Lacul Myvatin - Egilsstadir - 340 km
Dupa micul dejun vom face o incursiune in micul si fermecatorul sat de pescari Husavik, unde putem face o croaziera de observare a balenelor. Vom pleca apoi spre peninsula Tjörnes, ce gazduieste numeroase pasari marine. Mai tarziu vom strabate regiunea Jökulsárgljúfur, unde vom vedea spectaculosul canion Ásbyrgi si Cascada Dettifoss, caderea de apa cu cel mai mare debit din Europa. Cazare in satul Egilsstadir.

Ziua 5 - Egilsstadir - Hofn - 270 km
Dupa micul dejun, pleam din nou la drum. Vom calatori de-a lungul Coastei Estice a Islandei si vom admira peisajele spectaculoase ale fiordurilor si linistitele sate pescaresti din aceasta regiune. Vom face o oprire in zona Reydarfjörður, unde vom descoperi un mic muzeu cu exponate din Al Doilea Razboi Mondial. In Stöðvarfjörður poutem vizita Colectia Petra, una dintre cele mai complete colectii de minerale din Islanda. Apoi vom trece prin tunelul Almannaskard pentru a ajunge in satele Djúpivogur și Breiðdalsvík. Destinatia finala a zilei este oraselul Hofn, unde ne vom caza.

Ziua 6 - Hofn - Vik - 365 km
Astazi vom vizita Parcul National Vatnajökull si vomajunge la Laguna Jökulsárlón, unde, optional, ne vom putea bucura de o plimbare cu barca printre blocurile plutitoare de gheata. De asemenea vom traversa Parcul National Skaftafell, o adevarata minune a naturii, cu ghetari, plaje cu nisip negru si numeroase posibilitati de trekking. Vom putea vizita satul Kirkjubaejarklaustur, campurile de lava Eldhraun si Mýrdalssandur, orasul Vík, plaja cu nisip negru Reynisfjara si Capul Dyrholaey, cel mai sudic punct al Islandei. Seara ne vom caza in localitatea Vik.

Ziua 7 - Vik - Golden Circle - Reykjavik - 220 km
Astazi vom pleca spre cel mai popular circuit turistic din Islanda Golden Circle, unde vom descoperi unele dintre cele mai renumite atractii naturale ale tarii, printre care Parcul National Thingvellir, inscris in lista Patrimoniului Mondial UNESCO, Cascada Gullfoss, numita si cascada aurie sau gheizerul Strokkur, ce erupe o data la 5-10 minute. Traseul va continua catre Reykjavik unde ne vom si caza.

Ziua 8 - Reykjavik
Astazi vom avea intreaga zi la dispozitie pentru a alege dintre numeroasele tururi optionale propuse de partenerii nostri locali sau pentru shopping in numeroasele magazine si centre comerciale din centrul orasului. Viata de noapte aproape legendara din Reykjavik este completata cu multiple evenimente culturale si sociale, precum si de restaurante de prima clasa, iar centrul orasului poate fi explorat cu usurinta pe jos. Vom conduce de la hotelul din Reykjavik la aeroport. Vom preda autoturismul avut la dispozitie pe durata circuitului.

Ziua 9 - Zbor Reykjavik - Bucuresti
Transfer aeroport si intoarcerea acasa.


CIRCUIT ISLANDA 13 ZILE

Ziua 1 - Reykjavík
Ajungem la Keflavík și luam FlyBus pentru a merge să ne cazam.
Zi libera pentru a explora Reykjavík și a vizita muzee, galerii, magazine și piscine cu apa geotermala.

Ziua 2 - Reykjavík – Golden Circle – Reykjavík
Azi vom face cel mai popular tur de o zi din Islanda: Golden Circle – cea mai buna cale de a înțelege istoria, cultura și geologia Islandei. Vom putea vizita izvoare de ape geotermale, cascade, gheizere și faimosul Parc Național Thingvelir.

Ziua 3 - Snæfellsnes
După micul dejun, ne îndreptam spre Helnar, pe coasta de sud a peninsulei Snæfelsnes. Drumul ne va lua aproximativ 3 ore. Aici, avem o frumoasa panorama spre ocean în sud și spre misticul ghetar în nord. După-amiaza vom face o excursie de-a lungul coastei pentru a cunoaște zona și vom vizita ghetarul.

Ziua 4 – Snæfellsnes
Astăzi vom putea merge sa observam balenele la Ólafsvík, putem face o excursie cu barca la Arnarstapi, sa vizitam vestita plaja de lava cu roci magmatice din Djúpalónssandur sau să facem hipism la o ferma de cai din apropiere. Ca alternativa avem o excursie cu ferry-boat-ul la fiordurile din nordul Islandei.

Ziua 5 – Akureyri
Vom continua traseul spre est și vom vizita Akureyri, minunata 'capitala' a nordului Islandei, vestita pentru frumoasele sale cladiri din lemn, situata în partea sudica a fiordului Eyjafjörður - cel mai lung din Islanda. Astăzi avem ocazia să vizitam pe jos orașul și grădinile sale botanice, sa vizitam localitatile din apropiere sau să facem o plimbare cu ferry-boat-ul la pitoreasca insula, Hrísey.

Ziua 6- Mývatn
Dimineața vizitam Mývatn, numit și paradisul pasarilor. Petrecem după-amiaza și seara într-o tura de hiking în 'jungla de lava' din Dimmuborgir.

Ziua 7 – Mývatn
Zi libera pentru a explora regiunea – izvoare termale ( vizitarea Bailor Naturale Jarböðin), cascade, gropi ce emana sulf și satul Húsavík – punct de observare a balenelor.

Ziua 8 – Fiordurile de est – Seyðisfjörður/Egilsstaðir
Astăzi ne vom indrepta spre fiordurile estice ale Islandei și vom rămâne peste noapte la o pensiune din Egilsstaðir, important centru comercial al regiunii. Vom explora aceste minunate fiorduri și ne vom simți de parca ne-am întors în timp cu o suta de ani .

Ziua 9 – Sud-est-ul Islandei - Jökulsárlón – Skaftafelll
Ne deplasam de-a lungul fiordurilor de est cu posibilitatea de a ne opri pentru prânz într-un port pescaresc în Höfn, pe coasta de sud-est a Islandei. După amiaza continuam traseul pana la laguna glaciara, Jökulsárlón. Optional putem face o plimbare cu barca printre minunatele iceberg-uri. Apoi ne îndreptam spre est, către Parcul Național Skaftafell situat sub cel mai mare ghetar al Europei, Vatnajökul. Vom petrece urmatoarele 2 nopti la un hotel sau o pensiune din apropierea acestui Parc Național.

Ziua 10 – Parcul National Skaftafell
Astăzi vom explora pe jos parcul național și vom face o vizita la o 'limba' a ghetarului în apropiere de minunata cascada Svartifoss. Putem face de asemenea o vizita la sanctuarul pasarilor din apropiere de Skaftafelll.

Ziua 11 – Sud-vestul Islandei
Astăzi ne vom indrepta spre vest pentru a explora regiunile fertile, cu ferme din Islanda și plajele de lava situate de-a lungul coastei. Vom petrece urmatoarele 2 nopti la hoteluri sau pensiuni tipice zonei.

Ziua 12 – Sud-vestul Islandei
Astăzi putem explora cu mașini 4x4 vaile raurilor sau putem face o scurta excursie cu ferry-boat-ul la Insulele Westman plecând din noul port al coastei de sud, deschis în 2010. Ca o alternativa avem petrecerea întregii zile pe insule. În aceasta zi vizitam de asemenea cascadele Seljalandsfoss si Skógafoss situate de-a lungul rutei noastre. Putem lua cina la un restaurant unde se servesc homari și fructe de mare, Hafið Bláa, restaurant ce ne ofera și o minunata panorama spre Atlanticul de nord. Cazare la hotel.

Ziua 13 – Blue Lagoon  si zbor spre casa
După micul dejun ne îndreptam spre vest, spre celebra Laguna Albastră unde putem face o bine-meritata baie. După prânz facem o scurta excursie de-a lungul coastei peninsulei Reykjanes înainte de a ne deplasa către aeroportul Keflavík pentru a ne întoarce acasă.

Pretul include:
- Biletele de avion pentru cursele interne si internationale
- Taxele de aeroport
- Transferuri + transport
- Insotitor de grup roman.
- Cazarela pensiune in camera dubla
- Masa mic dejun
Pretul nu include:
- Taxele de intrare in rezervatii
- Alte mese decat cele specificate in program
- Bauturile alcoolice si nealcoolice
- Activitatile optionale
- Orice alte servicii solicitate de turisti, dar nespecificate in program
- Supliment camera single 350 euro

 

Pretul este calculat pentru inscrieri individuale in conditiile formarii unui grup de minim 4 persoane
Important: Ghidul este asigurat pentru grup. La cerere expresa, putem asigura si ghid individual. Va rugam soliciati oferta.

REDUCERI:
5% pentru Early Booking (min 6 luni in avans)

Reduceri: pentru inscrieri in grup si familii:
2.5% pentru 2 persoane
5% pentru 4 persoane
10% pentru 6 persoane

*pret promotional
(reducerile nu se cumuleaza si nu se aplica la programele aflate la pret promotional)

(function($){ $('video').prop('muted', true) })(jQuery); .video-container { object-fit: fill; }

Call Now

Aici Whatsapp 24/7