- AICI CALENDARUL EXPEDITIILOR PE 2023 -

Cuba Mexic Circuit

Circuit Mexic - Cuba -  21 zile
Cuba: Havana, Trinidad, , Playa Larga, Cienfuegos, Vinales,
Mexic: Tulum, Chichen Itza, Merida, Palenque, Teotihuacan, Mexico City...
21 zile - tarif BUGET 3800 euro

Incluse: Biletele de avion pentru cursele interne si internationale,
Toate taxele de aeroport, Transferuri + transport auto + naval
Insotitor de grup roman pe toata durata calatoriei
Cazare in camera dubla in Case Particulare (In Cuba), Cazare in camera dubla hotel 3* (In Mexic), Masa (mic dejun)

Cuba: Havana, Trinidad, , Playa Larga, Cienfuegos, Vinales

- OPTIUNE: doar CUBA sau doar MEXIC -

Ziua 1-2: Bucuresti - Mexico City
Una dintre cele mai mari metropole din lume, Mexico City este, de asemenea, cel mai vechi centru urban din emisfera vestica, odinioara numit Tenochtitlan. Conquistadorul spaniol Hernan Cortes si oamenii lui au fost coplesiti la vederea impunatoarelor temple ale aztecilor. Inconjurate de unele dintre
cele mai frumoase clădiri din perioada colonială, se afla ramasitele unuia dintre principalele monumente aztece , Templo Mayor. Formele sale misterioase dainuiesc din timpul civilizației pre-hispanice, care a inflorit aici cu mult timp în urma.
Vizita capitalei: prima oprire este Zocalo (piata principala), una dintre cele mai mari piete publice din lume. Vom vizita Catedrala Metropolitana - cea mai mare biserica din America Latina, si Palacio Nacional - care gazduiește picturi murale ale lui Diego Rivera care descriu istoria Mexicului.
Continuam apoi de-a lungul faimosului bulevard Paseo de la Reforma, construit in timpul domniei de scurta durata a imparatului Maximilian, pentru a lega piata principala si castelul sau din Chapultepec.
Ultima noastra oprire este la Muzeul de Antropologie, unde vom explora comorile culturii aztece.

Ziua 3: Mexico City - Teotihuacan - Puebla
Teotihuacan este un vast complex arheologic la nord-est de Mexico City. Pe mijlocul sitului, care odinioară era un oraș precolumbian înfloritor, se află bulevardul larg care conectează Templul Quetzalcoatl, Piramida Lunii și Piramida Soarelui, ultimele două cu vederi panoramice de pe vârfurile lor.

Ziua 4: Puebla si Cholula
Puebla face parte din Patrimoniului Mondial UNESCO. Diverse stiluri precum baroc, renascentist și clasic sunt reprezentate aici în peste 5.000 de clădiri. Centrul istoric este plin de biserici, mănăstiri si conace, realizate în cea mai mare parte din piatră gri cantera, cărămidă roșie și decorate cu placi
ceramice multicolore. Puebla este considerată a fi „Leagănul Mexicului Baroc”, atât în arhitectură cât și în artele decorative și unul dintre cele mai importante cinci orașe coloniale din Mexic. Orasul este dominat de vulcanii Popocatepetl (5462 m) şi Iztaccihuatl (5286 m)

Ziua 5: Tuxtla -Canion de Sumidero - San Cristóbal
Astazi vom zbura la Tuxtla iar dupa aterizare vom vizita canionul Sumidero. Apoi vom pleca catre San Cristobal de las Casas, un oras specific populatiei Chiapaneca amplasat in inima junglei. Vom parcurge pe sosea circa 2 ore. De-a lungul traseului caldura tropicala si vegetatia bogata fac loc treptat aerului racoros de munte si padurii de pin care inconjoara San Cristobal, unde zilele sunt insorite si calde, iar noptile sunt racoroase. Chihlimbarul, piatra translucid provenita din rasina coniferelor fosilizate este din belsug in regiune, și magazinele atragatoare din oras expun minunate bijuterii faurite din chihlimbar sau din argint.

Ziua 6: San Cristóbal De Las Casas - Comunitati indiene
Vom explora pe jos centrul orasului colonial San Cristobal de las Casas. Vom vizita catedrala cu interiorul sau generos si amvon sau incrustat cu aur si biserica dominicana Templo de Santo ce dateaza din secolul al 16-lea. Vom avea timp pentru a vizita si piata de produse artizanale din fata bisericii, unde indienii tzotzil de pe dealurile din jur vin sa faca comert. Vom merge apoi 10 km spre zonele muntoase Chiapas pana in satele indienilor Tzotzil din San Juan Chamula si Zinacantan. Tzotzils sunt urmasii mayasilor ce pastreaza cu sfintenie costumele, credinte si obiceiuri acestora. Interiorul bisericilor, locuintelor precum si imbracamintea cetatenilor au de asemenea un farmec aparte. Vom vizita frumoasa biserica alba din San Juan Chamula. Vom vizita apoi satul Zinacantan din apropiere, cu biserica sa micuta si piata de produse artizanale.

Ziua 7: Cabana Guacamayas Jungle și turul râului Lacando
Hotel Ecolodge în Chiapas Jungle. Acest spațiu turistic este situat in apropiere de Rio Lacantún, cu vedere catre Rezervația Biosferei“Montes Azules”. Vom putea face aici, excursii optionale in rezervatie pe râurile Tzendales și Lacantún. Locatia este renumita pentru calitatea și frumusețea arhitecturală a facilităților sale. Restaurantul oferă o mare varietate de mâncăruri regionale tipice. Locuitorii de aicii provin din grupul etnic Chinateca (Oaxaca), sunt oameni amabili și prietenoși si plini de intelepciune.
Pădurea tropicală Lacandon este casa Papagalilor uriasi Guacamayas.

Ziua 8: Piramida ascunsa in jungla din Yaxchilan / Aventura pe râul Usumacinta
Yaxchilan este unul dintre numeroasele situri arheologice Maya situate de-a lungul râului Usumacinta, limită între Mexic și Guatemala. Nu este atât de ușor sa ajungeti acolo, fiind complet ascuns în junglă asa ca fiti pregătit pentru un tur de 45 de minute cu barca pe râul Usumacinta!
Indiana Jones ar fi mândru de acesta ! Dupa amiaza vom ajunge la Palenque.


Ziua 9: Palenque - Campeche
Vom vizita uimitorul situl arheologic inconjurat de jungla, unul dintre cele mai importante situri ale "lumii Maya".  La poalele muntilor Tumbala, vechiul sit Maya din Palenque se afla pe o terasă cu vedere spre campiile mlastinoase care se intind spre nord pana la coasta Golfului. Palenque a atins apogeul intre 500 si 700 d.Hr., cand influenta sa s-a extins de-a lungul bazinului raului Usumacinta. Eleganta si maiestria cladirilor precum si specificul sau mitologic atesta geniul creator al acestei civilizatii. Acesta a fost lunca raului Usumacinta care, cel mai probabil a furnizat locuitorilor din Palenque resursele necesare construirii orasul lor extraordinar. Binecuvantat cu cea mai mare medie de precipitatii din Mexic, aceasta fertila campie aluvionara a putut fi cultivata cu succes in terase, si a putut produce o recolta care nu numai ca a putut sustine o forta de munca mare, dar, de asemenea, a putut oferi o abundenta care a putut fi comercializata de-a lungul raului Usumacinta, contribuind la cresterea economica a zonei.
Dupa amiaza vom pleca catre Campeche.

Ziua 10: Campeche - Merida
Orasul fortificat Campeche, obiectiv inclus în patrimoniul cultural mondial UNESCO, cu frumoasa sa arhitectura coloniala. Campeche, situat in Golful Mexic, a fost principalul port maritim din Peninsula Yucatan din secolul 16 pana in secolul 18, si, ulterior, un tinta majora al unor pirati ca Lorenzillo, Diego "mulatrul" si William Parker. Pentru a proteja portul de atacuri, Coroana Spaniei a ordonat fortificarea orasului. Se pot vedea inca ramasitele cetatii originale, care a inconjurat intregul oras, inclusiv metereze si porti, ramasite ce dau orasului un incontestabil aer romantic, aventuros. Portile si meterezele, acum muzee, dau sitului o lumina dramatica de spectacol facandu-te sa simti atmosfera epocii piratilor.

Ziua 11: Merida - Chichen Itza - Tulum
Dimineata vom vizita: Montejo Avenue, monumentul Patriei, Piata Mare, Catedrala și Palatul Guvernului. Optional putem vizita situl UNESCO Uxmal sau parcul natural Petenes-ria Celestun. Merita retinut, Merida se afla in inima craterului Chicxulub, ramas in in urma impactului  care a dus la disparitia dinozaurilor.
Vom pleca spre ChichénItzá, cel mai important și minunat sit Maya din Mexic. Declarat Patrimoniului Mondial de catre UNESCO si unul dintre noile 7 minuni ale lumii, aici se regasesc avansate cunostinte arheoastronomice. Vom vizita piramida cunoscuta sub numele de “templul din Kukulcan”, cea mai mare curte de joc cu mingea din Mezoamerica, templul craniilor, templul Jaguar si observatorul. Optional putem vizita si pesterile Balamkanche sau Piramida de la Coba. Continuam spre apoi spre Tulum, localitate de pe riviera Maya, nepoluata inca de turismul de masa.

Ziua 12: Tulum
Zi libera pentru plaja sau vizite la frumoasele „Cenotes”, pesterile inundate din Yucatan.

Ziua 13: Cancun - Havana
A venit vremea sa ne despartim de frumoasa lume Maya si sa descoperim o cu totul alta civilizatie si cultura pe cea mai mare insula din Marea Caraibelor. Astazi vom zbura la Havana.

Ziua 14: Havana - Vinales
Dupa micul dejun plecam catre Vinales. Prima oprire va fi la o belevedere de unde se poate admira o priveliste ce-ti taie rasuflarea : superba vale Vinales – patrimonu al umanitatii.
Dupa amiaza optional se pot inchiria biciclete sau cai pentru a vizita zona.
Vom vizita si o ferma cultivatoare de tutun, de unde se pot cumpara trabucuri de calitate.
Cazare la Vinales.

Ziua 15: Vinales – Laguna del Tesoro – Playa Larga
Dupa micul dejun vom vizita Cueva del Indio, o pestera spectaculoasa traversata de un rau subteran.
Dupa aceasta vom pleca catre Playa Larga , un sat pitoresc pe malul Golfului Porcilor, poarta de intrare in Rezervatia „Penisula de Zapata”.
Pe traseu vom vizita o laguna, care imbina peisajele care-ti taie rasuflarea, cu posibilitatea de a vedea ferocii crocodili in mediul lor natural. Aici este unul din putinele locuri din lume unde se poate servi la cina, exotica carne de crocodil.
Cazare la Playa Larga.

Ziua 16: Playa Larga – Cueva de los Pesces - Cienfuegos - Trinidad
Dimineata vom merge intr-un loc de o frumusete rara, unde putem face snorkeling atat in apele limpezi ale unei pesteri prabusite, cat si in apele turcoaz ale Marii Caraibelor.
Apoi vom continua calatoria catre est, trecand intai pe la Plaja Giron, unde a avut loc celebra debarcare esuata din Golful Porcilor.
Dupa amiaza vom vizita Cienfuegos, patrimoniu mondial, un oraş fermecător cu atmosfera de provincie iar seara vom ajunge la Trinidad, unde ne vom caza.

Ziua 17: Trinidad – Patrimoniu UNESCO
Tur al celui mai frumos si pitoresc oraşel din Cuba. Trinidad, clasificat Patrimoniu Mondial de către UNESCO, are o istorie palpitanta, pirati, corsari si alti aventurieri din toata lumea legandu-si existenta de aceste locuri. Dupa amiaza vizitarea vaii de Los Ingenios (optional calare pentru amatori).
Cazare la Trinidad

Ziua 18: Parcul Natural Topes Collantes – Havana
Dimineata plecam la munte, in Parcul National Topes de Collantes. Plimbare prin păduri de pin şi plantaţii de cafea. Vizita la pestera Batata care este traversata de un râu, pentru cei curajosi baie in pestera.
Spre seara vom ajunge inapoi la Havana unde ne vom bucura de viata trepidanta de noapte.

Ziua 19: Havana
Vizita zonei istorice a capitalei Cubei. Optional - tur de oras cu busul turistic.

Ziua 20-21: Zbor spre casa.
Intoarcerea acasa

Pretul include:
Biletele de avion pentru cursele interne si internationale
Taxele de aeroport
Transferuri + transport auto + naval
Insotitor de grup roman pe toata durata calatoriei
Cazare in camera dubla in Case Particulare (In Cuba)
Cazare in camera dubla hotel 3* (In Mexic)
Masa (mic dejun)

OPTIONAL: doar CUBA sau doar MEXIC

(*NOTA: programele aflate la categoria Buget, Best Price sau cele aflate in Promotie nu mai beneficiaza de nicio alta reducere sau promotie suplimentara sau cumulata)

Pretul nu include:
Taxa de viza, intrare si iesire din tara
Taxele de intrare la obiectivele turistice
Suplimentul pentru camera single 500 euro
Activitatile optionale
Asigurarile de calatorie (recomandam medicala si storno)
Alte activitati decat cele incluse in program
Alte mese decat cele incluse in program

(function($){ $('video').prop('muted', true) })(jQuery); .video-container { object-fit: fill; }

Call Now

Aici Whatsapp 24/7