Mexic – Circuit Mexic – Aventura in lumea Maya

Circuit Mexic Lux - 16 zile
Aventura de Lux in Lumea Maya: Tulum, Chichen Itza, Merida, Palenque, Teotihuacan, Mexico City...

16 zile - 4300 euro

(include toate zborurile, taxele de aeroport, transferurile, cazare, mic dejun, ghid roman)

OPTIUNE: MEXIC + CUBA discount 500 euro

 

 

Ziua 1-2: Bucuresti - Mexico City
Una dintre cele mai mari metropole din lume, Mexico City este, de asemenea, cel mai vechi centru urban din emisfera vestica, odinioara numit Tenochtitlan. Conquistadorul spaniol Hernan Cortes si oamenii lui au fost coplesiti la vederea impunatoarelor temple ale aztecilor. Inconjurate de unele dintre cele mai frumoase clădiri din perioada colonială, se afla ramasitele unuia dintre principalele monumente aztece , Templo Mayor. Formele sale misterioase dainuiesc din timpul civilizației pre-hispanice, care a inflorit aici cu mult timp în urma.
Vizita capitalei, prima oprire este Zocalo (piata principala), una dintre cele mai mari piete publice din lume. Vom vizita Catedrala Metropolitana - cea mai mare biserica din America Latina, si Palacio Nacional - care gazduiește picturi murale ale lui Diego Rivera care descriu istoria Mexicului. Continuam apoi de-a lungul faimosului bulevard Paseo de la Reforma, construit in timpul domniei de scurta durata a imparatului Maximilian, pentru a lega piata principala si castelul sau din Chapultepec. Ultima noastra oprire este la Muzeul de Antropologie, unde vom explora comorile culturii aztece. Cina inclusa la Hacienda de los Morales sau similar. cazare la Hote 4* pe Avenida de la Reforma.

Ziua 3: Mexico City - Teotihuacan - Puebla
Teotihuacan este un vast complex arheologic la nord-est de Mexico City. Pe mijlocul sitului, care odinioară era un oraș precolumbian înfloritor, se află bulevardul larg care conectează Templul Quetzalcoatl, Piramida Lunii și Piramida Soarelui, ultimele două cu vederi panoramice de pe vârfurile lor.
La finalul vizitei vom pleca catre Puebla. Cazare hotel 4*.

Ziua 4: Puebla si Cholula
Puebla face parte din Patrimoniului Mondial UNESCO. Diverse stiluri precum baroc, renascentist și clasic sunt reprezentate aici în peste 5.000 de clădiri. Centrul istoric este plin de biserici, mănăstiri si conace, realizate în cea mai mare parte din piatră gri cantera, cărămidă roșie și decorate cu placi ceramice multicolore. Puebla este considerată a fi „Leagănul Mexicului Baroc”, atât în arhitectură cât și în artele decorative și unul dintre cele mai importante cinci orașe coloniale din Mexic. Orasul este dominat de vulcanii Popocatepetl (5462 m) şi Iztaccihuatl (5286 m). Cina inclusa, veti degusta bucataria tipica din Puebla (inclusa in patrimoniul UNESCO). Cazare la hotel 4*.

Ziua 5: Taxco Guerrero - orasul de argint
Transfer ( 1,5 ore ) la Taxco Guerrero. Acesta este un orăș mic dar fermăcator situat intr-o zona de dealuri și munti, unde sunt numeroase mine sa de argint. Este relaxant sa te plimbi pe strazile sale inclinate care duc catre frumoase piatete. Vom vizita Piata Borda, Biserica Santa Prisca, muzeul de arta (Casa Humbolt) si muzeul Guillermo Spratling. Vom putea face cumparaturi de bijuterii din argint.
Pranz la un restaurant Piata Borda. La intoarcerea in Puebla vom face o vizita de seara a centrului istoric. Cazare la hotel 4* in Puebla.

Ziua 6: Tuxtla -Canion de Sumidero - San Cristóbal
Astazi vom zbura la Tuxtla iar dupa aterizare vom vizita cu barca canionul Sumidero. Apoi vom pleca catre San Cristobal de las Casas, un oras specific populatiei Chiapaneca amplasat in inima junglei. Vom parcurge pe sosea circa 2 ore. De-a lungul traseului caldura tropicala si vegetatia bogata fac loc treptat aerului racoros de munte si padurii de pin care inconjoara San Cristobal, unde zilele sunt insorite si calde, iar noptile sunt racoroase. Chihlimbarul, piatra translucid provenita din rasina coniferelor fosilizate este din belsug in regiune, și magazinele atragatoare din oras expun minunate bijuterii faurite din chihlimbar sau din argint. Cazare la hotel Sombra del Agua.

Ziua 7: San Cristóbal De Las Casas - Comunitati indiene
Vom explora pe jos centrul orasului colonial San Cristobal de las Casas. Vom vizita catedrala cu interiorul sau generos si amvon sau incrustat cu aur si biserica dominicana Templo de Santo ce dateaza din secolul al 16-lea. Vom avea timp pentru a vizita si piata de produse artizanale din fata bisericii, unde indienii tzotzil de pe dealurile din jur vin sa faca comert. Vom merge apoi 10 km spre zonele muntoase Chiapas pana in satele indienilor Tzotzil din San Juan Chamula si Zinacantan.
Tzotzils sunt urmasii mayasilor ce pastreaza cu sfintenie costumele, credinte si obiceiuri acestora. Interiorul bisericilor, locuintelor precum si imbracamintea cetatenilor au de asemenea un farmec aparte. Vom vizita frumoasa biserica alba din San Juan de Chamula. Vom vizita apoi satul Zinacantan din apropiere, cu biserica sa micuta si piata de produse artizanale. Cazare la hotel Sombra del Agua.

Ziua 8: Cabana Guacamayas Jungle și turul râului Lacando
Hotel Ecolodge în Chiapas Jungle. Acest spațiu turistic este situat in apropiere de Rio Lacantún, cu vedere catre Rezervația Biosferei “Montes Azules”. Vom face o excursie privată cu barca (inclusa) pe râul Tzendales in adancul în pădurii tropicală pentru a-i admira flora și fauna.
Locatia este renumita pentru calitatea și frumusețea arhitecturală a facilităților sale. Restaurantul oferă o mare varietate de mâncăruri regionale tipice.
Locuitorii de aici provin din grupul etnic Chinateca (Oaxaca), sunt oameni amabili și prietenoși si plini de intelepciune.
Pădurea tropicală Lacandon este casa Papagalilor uriasi Guacamayas. Cazare in cabanele de langa rau.

Ziua 9: Piramida ascunsa in jungla din Yaxchilan / Aventura pe râul Usumacinta
Yaxchilan este unul dintre numeroasele situri arheologice Maya situate de-a lungul râului Usumacinta, limită între Mexic și Guatemala. Nu este atât de ușor sa ajungem acolo, fiind complet ascunsa în junglă asa ca fiti pregătiti pentru un tur de 45 de minute cu barca pe râul Usumacinta! Indiana Jones ar fi mândru de acesta! Dupa amiaza vom ajunge la Palenque.
Cazare la hotel Villa Mercedes sau Jardin de Aldea,

Ziua 10: Palenque - Merida
Vom vizita uimitorul situl arheologic inconjurat de jungla, unul dintre cele mai importante situri ale "lumii Maya". La poalele muntilor Tumbala, vechiul sit Maya din Palenque se afla pe o terasă cu vedere spre campiile mlastinoase care se intind spre nord pana la coasta Golfului. Palenque a atins apogeul intre 500 si 700 d.Hr., cand influenta sa s-a extins de-a lungul bazinului raului
Usumacinta. Eleganta si maiestria cladirilor precum si specificul sau mitologic atesta geniul creator al acestei civilizatii. Acesta a fost lunca raului Usumacinta care, cel mai probabil a furnizat locuitorilor din Palenque resursele necesare construirii orasul lor extraordinar. Binecuvantat cu cea mai mare medie de precipitatii din Mexic, aceasta fertila campie aluvionara a putut fi cultivata cu succes in terase, si a putut produce o recolta care nu numai ca a putut sustine o forta de munca mare, dar, de asemenea, a putut oferi o abundenta care a putut fi comercializata de-a lungul raului Usumacinta, contribuind la cresterea economica a zonei. Dupa amiaza vom pleca catre Villa Hermosa de unde vom zbura la Merida. Vom face o prima vizita de seara a acestui frumos oras, vechea capitala a Yucatanului.

Ziua 11: Merida
Dimineata vom vizita: Montejo Avenue, monumentul Patriei, Piata Mare, Catedrala și Palatul Guvernului. Dupa amiza transfer la o hacienda luxoasa in Santa rosa sau Temozon. Veti avea parte astazi de prima Cenote in inima junglei. Cina deliciosa la hacienda.

Ziua 12: Chichen Itza - Tulum
Dupa un mic dejun la hacienda vom vizita ChichénItzá, cel mai important și minunat sit Maya din Mexic. Declarat Patrimoniului Mondial de catre UNESCO si unul dintre noile 7 minuni ale lumii, aici se regasesc avansate cunostinte arheoastronomice. Vom vizita piramida cunoscuta sub numele de “templul din Kukulcan”, cea mai mare curte de joc cu mingea din Mezoamerica, templul craniilor, templul Jaguar si observatorul. Continuam spre apoi spre Tulum, localitate de pe riviera Maya, nepoluata inca de turismul de masa.
Cazare in bungalow-uri pe plaja Paraiso - All Inclusive.

Ziua 13: Tulum - Coba
Dupa un mic dejun bogat pe plaja vom vizita Piramida de la Coba, un sit arheologic pierdut in inima junglei. Dupa amiaza libera pentru plaja sau vizite la frumoasele „Cenotes”, pesterile inundate din Yucatan.
Cazare in bungalow-uri pe plaja Paraiso - All Inclusive.

Ziua 14: Tulum
Zi libera pentru plaja sau activitati optionale.
Cazare in bungalow-uri pe plaja Paraiso - All Inclusive.

Ziua 15-16: Cancun - Ciudad de Mexico - Otopeni
A venit vremea sa ne despartim de frumoasa lume Maya si sa ne intoarcem acasa.

Optional programul se poate continua cu unul dintre programele noastre in Cuba sau in America Centrala cu posibilitatea de obtine o reducere de 500 euro la un pachet de 2 programe.

Pretul include:
● Biletele de avion pentru cursele interne si internationale
● Taxele de aeroport
● Transferuri + transport auto cu o masina spatioasa cu aer conditionat si cu asigurari incluse +3 transporturi
navale conform program
● Insotitor de grup roman pe toata durata calatoriei
● cazare 2 nopti in CIUDAD DE MEXICO, 4*.
● cazare 3 nopti in PUEBLA, 4*.
● cazare 2 nopti in SAN CRISTOBAL LAS CASAS, 4*.
● cazare o noapte la GUACAMAYAS Eco Village CABINS.
● cazare o noapte in PALENQUE la HOTEL VILLA MERCEDES saur JARDIN ALDEA
● cazare o noapte la HACIENDA TEMOZON sau SANTA ROSA, 5*
● 3 nopti cazare in TULUM 4*
● Masa mic dejun plus 4 cine traditionale conform program
● Taxele de intrare la obiectivele turistice

 

(NOTA: programele aflate la categoria Buget, Best Price sau cele aflate in Promotie nu mai beneficiaza de nicio alta reducere sau promotie suplimentara sau cumulata)

Pretul nu include:
● Suplimentul pentru camera single 500 euro
● Activitatile optionale
● Asigurari de calatorie (recomandam medicala si Storno)
● Alte activitati decat cele incluse in program
● Alte mese decat cele incluse
● Bacsisuri