- AICI CALENDARUL EXPEDITIILOR PE 2023 -

Mexic – Circuit Mexic – Aventura in lumea Maya

Circuit Mexic Lux - 14 zile
Aventura de Lux in Lumea Maya: Tulum, Chichen Itza, Merida, Palenque, Teotihuacan, Mexico City...

14 zile - 3500 euro

(include toate zborurile, taxele de aeroport, transferurile, cazare, mic dejun, insotitor de grup roman)

OPTIUNE: MEXIC + CUBA discount 500 euro

 

 

Ziua 1-2: Bucuresti - Mexico City
Una dintre cele mai mari metropole din lume, Mexico City este, de asemenea, cel mai vechi centru urban din emisfera vestica, odinioara numit Tenochtitlan. Conquistadorul spaniol Hernan Cortes si oamenii lui au fost coplesiti la vederea impunatoarelor temple ale aztecilor. Inconjurate de unele dintre cele mai frumoase clădiri din perioada colonială, se afla ramasitele unuia dintre principalele monumente aztece , Templo Mayor. Formele sale misterioase dainuiesc din timpul civilizației pre-hispanice, care a inflorit aici cu mult timp în urma.
Vizita capitalei, prima oprire este Zocalo (piata principala), una dintre cele mai mari piete publice din lume. Vom vizita Catedrala Metropolitana - cea mai mare biserica din America Latina, si Palacio Nacional - care gazduiește picturi murale ale lui Diego Rivera care descriu istoria Mexicului. Continuam apoi de-a lungul faimosului bulevard Paseo de la Reforma, construit in timpul domniei de scurta durata a imparatului Maximilian, pentru a lega piata principala si castelul sau din Chapultepec. Ultima noastra oprire este la Muzeul de Antropologie, unde vom explora comorile culturii aztece.
Cazare la Hotel 4* (Sevilla Palace sau Fiesta Americana sau Emporio Reforma) pe Avenida de la Reform.

Ziua 3: Mexico City - Teotihuacan - Puebla (8 ore - aprox. 300km)
Teotihuacan este un vast complex arheologic la nord-est de Mexico City. Pe mijlocul sitului, care odinioară era un oraș precolumbian înfloritor, se află bulevardul larg care conectează Templul Quetzalcoatl, Piramida Lunii și Piramida Soarelui, ultimele două cu vederi panoramice de pe vârfurile lor.
La finalul vizitei vom pleca catre Puebla.
Cazare hotel 4*(Mariott Meson del Angel).*.

Ziua 4: Puebla si Cholula (4-6 ore , 30 Km)
Puebla face parte din Patrimoniului Mondial UNESCO. Diverse stiluri precum baroc, renascentist și clasic sunt reprezentate aici în peste 5.000 de clădiri. Centrul istoric este plin de biserici, mănăstiri si conace, realizate în cea mai mare parte din piatră gri cantera, cărămidă roșie și decorate cu placi ceramice multicolore. Puebla este considerată a fi „Leagănul Mexicului Baroc”, atât în arhitectură cât și în artele decorative și unul dintre cele mai importante cinci orașe coloniale din Mexic. Orasul este dominat de vulcanii Popocatepetl (5462 m) şi Iztaccihuatl (5286 m). . Cina inclusa, veti degusta bucataria tipica din Puebla (inclusa in patrimoniul UNESCO la Quinta Real (o alegere de top pentru
bucătăria autentică din Puebla cu celebra salsa numită "Mole Poblano”.
Cazare la hotel 4*(Mariott Meson del Angel).

Ziua 5: Tuxtla -Canion de Sumidero - San Cristóbal
Astazi vom zbura la Tuxtla iar dupa aterizare vom vizita cu barca canionul Sumidero. Apoi vom pleca catre San Cristobal de las Casas, un oras specific populatiei Chiapaneca amplasat in inima junglei. Vom parcurge pe sosea circa 2 ore. De-a lungul traseului caldura tropicala si vegetatia bogata fac loc treptat aerului racoros de munte si padurii de pin care inconjoara San Cristobal, unde zilele sunt insorite si calde, iar noptile sunt racoroase. Chihlimbarul, piatra translucid provenita din rasina coniferelor fosilizate este din belsug in regiune, și magazinele atragatoare din oras expun minunate bijuterii faurite din chihlimbar sau din argint.
Cazare la hotel Sombra del Agua.

Ziua 6: : San Cristóbal De Las Casas - San Juan Chamula (4 ore, arox. 50 km)
Vom explora pe jos centrul orasului colonial San Cristobal de las Casas. Vom vizita catedrala cu interiorul sau generos si amvon sau incrustat cu aur si biserica dominicana Templo de Santo ce dateaza din secolul al 16-lea. Vom avea timp pentru a vizita si piata de produse artizanale din fata bisericii, unde indienii Tzotzil de pe dealurile din jur vin sa faca comert. Vom merge apoi 10 km spre zonele muntoase Chiapas pana in satele indienilor Tzotzil din San Juan Chamula si Zinacantan.
Tzotzils sunt urmasii mayasilor ce pastreaza cu sfintenie costumele, credinte si obiceiurile acestora. Interiorul bisericilor, locuintelor precum si imbracamintea cetatenilor au de asemenea un farmec aparte. Vom vizita frumoasa biserica alba din San Juan de Chamula unde practicile Shamanice se combina cu cele crestine. Vom vizita apoi satul Zinacantan din apropiere, cu biserica sa micuta si piata de produse artizanale.
Cazare la hotel Sombra del Agua.

Ziua 7: Palenque (6 ore, 150 km)
Astazi vom pleca catre Palenque . Vom vizita uimitorul situl arheologic (patrimoniu UNESCO) inconjurat de jungla, unul dintre cele mai importante situri ale "lumii Maya". La poalele muntilor Tumbala, vechiul sit Maya din Palenque se afla pe o terasă cu vedere spre campiile mlastinoase care
se intind spre nord. Palenque a atins apogeul intre 500 si 700 d.Hr., cand influenta sa s-a extins de-a lungul bazinului raului Usumacinta. Eleganta si maiestria cladirilor atesta geniul creator al acestei civilizatii. Acesta se datoareaza si asezariii in lunca raului Usumacinta care cel mai probabil a furnizat locuitorilor din Palenque resursele necesare construirii orasului lor extraordinar. Binecuvantat cu cea mai mare medie de precipitatii din Mexic, aceasta fertila campie aluvionara a putut fi cultivata cu succes in terase, si a putut produce o recolta care nu numai ca a putut sustine o forta de munca mare, dar de asemenea, a contribuit la cresterea economica a zonei.
Cazare la Vila La Aldea.

Ziua 8: Piramida ascunsa in jungla din Yaxchilan / Aventura pe râul Usumacinta (8 ore, cca 275 km)
Yaxchilan este unul dintre numeroasele situri arheologice Maya situate de-a lungul râului Usumacinta, limită între Mexic și Guatemala. Nu este atât de ușor sa ajungem acolo, fiind complet ascunsa în junglă asa ca fiti pregătiti pentru un tur de 45 de minute cu barca pe râul Usumacinta! Indiana Jones ar fi mândru de acesta aventura!
Dupa amiaza ne vom intoarce la Palenque.
Cazare la hotel Villa Aldea,

Ziua 9: Merida (10 ore, cca 600 km)
Vom pleca devreme catre Merida. Vom vizita vechea capitala a Yucatanului.
Vom vizita: Montejo Avenue, monumentul Patriei, Piata Mare, Catedrala și Palatul Guvernului.
Cazare la Hotel La Posada de Uxma

Ziua 10: Uxmal (optional Chichen Itza) - Tulum
Azi veti simțiți luxul și confortul unui tur cu ghid privat la situl arheologic din Uxmal, special conceput pentru dumneavoastra!
Uxmal (Patrimoniu Mondial UNESCO) este cel mai mare, cel mai elegant și cel mai important sit de ruine din zona Puuc.
Piramida Magicianului este o structură cu adevărat magnifică. La fel de impresionanta este și cea a guvernatorului, palatul și mănăstirea. Majoritatea structurilor văzute astăzi datează din Clasicul târziu (600 - 900 d.Hr.).
Transfer si cazare la Hotel Playa del Carmen Panama Jack (All inclusive), hotel pe plajă.

Ziua 11 - 12: Playa del Carmen
Dupa un mic dejun bogat pe plaja putem vizita Piramida de la Coba, un sit arheologic pierdut in inima junglei sau insulele Holbox.
Dupa amiaza libera pentru plaja sau vizite la frumoasele „Cenotes”, pesterile inundate din Yucatan. Cazare Panama Jack (All inclusive).

Ziua 13 - 14: Cancun - Ciudad de Mexico - Otopeni
A venit vremea sa ne despartim de frumoasa lume Maya si sa ne intoarcem acasa. Transfer la aeroport si asistenta check in.
Zbor spre casa.

Optional programul se poate continua cu unul dintre programele noastre in Cuba sau in America Centrala cu posibilitatea de obtine o reducere de 500 euro la un pachet de 2 programe.

Pretul include:
● Biletele de avion pentru cursele interne si internationale
● Taxele de aeroport
● Transferuri + transport auto cu o masina spatioasa cu aer conditionat si cu asigurari incluse +3 transporturi navale conform program
● Insotitor de grup roman pe toata durata calatoriei
● Cazare la hotelurile de 4* si 5* specificate in program.
● Masa mic dejun, plus 2 pranzuri la Teotihuacan si Yaxchilan (exclusiv bauturile alcoolice), 3 cine cu program culinar si muzical in Puebla, San Cristobal, Merida (exclusiv bauturile alcoolice) si 3 zile All Inclusive in Playa del Carmen
● Cocktail de bun venit pe baza de tequila si o cina usoara ( bufet rece) in Mexico City.
● Taxele de intrare la obiectivele turistice

Excursiile si activitatile incluse:
● City tour Mexico City (6h): Cathedral, Palacio de belas artes, Zocalo, Palacio Presidential, Avenida Reforma.
● Teotihuacan Archeological Tour (4h)
● City tour Puebla ( 6 hours )
● Vizita Cholula Pyramid
● Canyon de Sumidero : tura cu barca
● City tour San Cristobal ( 4 h )
● Tura cu barca Yaxchilan on Usumacinta River
● Tour cu ghid indio local in Chamula si Zincantan ( 6 h )
● City tour Merida - Cathedral, Zocalo, Palacio Montejo
● Uxmal Archeological Complex sau Chichen Itza Argeological Complex (alternativa)
● Vizita Cenote:  Grand Cenote sau Cenote Azul

 

(NOTA: programele aflate la categoria Buget, Best Price sau cele aflate in Promotie nu mai beneficiaza de nicio alta reducere sau promotie suplimentara sau cumulata)

Pretul nu include:
● Suplimentul pentru camera single 620 euro
● Activitatile optionale
● Asigurari de calatorie (recomandam medicala si Storno)
● Alte activitati decat cele incluse in program
● Alte mese decat cele incluse
● Bacsisurile

Tariful este calculat pentru un grup de minim 12 persoane

(function($){ $('video').prop('muted', true) })(jQuery); .video-container { object-fit: fill; }

Call Now

Aici Whatsapp 24/7